Marcus & Martinus sprengte alle salgsrekorder

Skapte hysteri i København.

KAOS I KØBEN: Marcus & Martinus møtte fans og signerte bøker i København mandag . Dette bildet er fra i fjor  på Strømmen Storsenter da poptvillingene møtte over 1000 fans. Foto: Siv Johanne Seglem
KAOS I KØBEN: Marcus & Martinus møtte fans og signerte bøker i København mandag . Dette bildet er fra i fjor  på Strømmen Storsenter da poptvillingene møtte over 1000 fans. Foto: Siv Johanne SeglemVis mer

(Dagbladet): De to norske popstjernetvillingene har for alvor slått igjennom i Danmark. I august inntok de Tivoli med storm.

TVILLINGENE: Marcus og Martinus Gunnarsen. Foto: Siv Johanne Seglem 
TVILLINGENE: Marcus og Martinus Gunnarsen. Foto: Siv Johanne Seglem  Vis mer

Denne uka har de fått småjenter til å overnatte på gata i den danske hovedstaden.

Eksistert siden 1919

- Mange «små piger» overnattet på gata for å være sikker på å få møte og få kjøpt boka til Marcus & Martinus, som Dagbladet gir god kritikk. Det var en kø av unge mennesker på flere hundre meter, sier Kristoffer Lauritzen.

Han jobber i bokhandelen Politikens Boghal på Rådhusplassen i København.

- Vi har aldri solgt så mange bøker av samme forfatter på en dag. Det gikk 339 av boka «Marcus & Martinus: vår historie», sier Kristoffer Lauritzen i bokhandleren som har eksistert siden 1919.

Ungjentene hylte

- Vi gikk tom på en halv time og jeg måtte dra til lageret vårt og hente flere bøker. Grunnen til den store interessen var at Marcus og Martinus Gunnarsen var i nabobygget for å signere og møte fans, forteller Lauritzen.

Han forteller at ungjentene sprang og hylte som gale.

PÅ HJEMMEBANE: Her ser vi Marcus og Martinus hjemme i Trofors i Nordland. Foto: Siv Johanne Seglem 
PÅ HJEMMEBANE: Her ser vi Marcus og Martinus hjemme i Trofors i Nordland. Foto: Siv Johanne Seglem  Vis mer

- De stormet inn i butikken, hylende og skrikende, for å sikre seg boka. De løp og var temmelig oppskjørtede, og vi var redde for at de skulle falle i trappene og skade seg, sier han.