Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marcus (13) og Martinus (13) vil gjøre som Bieber - drømmer om å fylle Madison Square Garden

2015 har vært et rekordår for poptvillingene. I år skal de fylle Oslo Spektrum, bli kjente utenfor Norge - og få flere jenter til å hyle.

POPULÆRE TYPER: Marcus (til høyre) og Martinus Gunnarsen har for alvor etablert seg i den norske musikkfaunaen i året som har gått. Det er lite som tyder på at brødrenes 201 000 Instagram-fans får mindre å følge med på i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆRE TYPER: Marcus (til høyre) og Martinus Gunnarsen har for alvor etablert seg i den norske musikkfaunaen i året som har gått. Det er lite som tyder på at brødrenes 201 000 Instagram-fans får mindre å følge med på i 2016. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): De er akkurat så boblende blide og energiske som man får inntrykk av når man ser dem på tv, Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland.

De fylte 13 år i februar, men noen tenåringssløvhet er ikke å spore hos brødrene.

Det er heller ikke antydning til at de har gått lei av hverandre, på tross av at de tilbringer de fleste av døgnets timer sammen, enten på eller av scenen, på platesignering, i studio, på fly mellom Nordland og Oslo, eller på overnatting på hverandres rom hjemme på Trofors.

- Vi er «BFFs forever», sier brødrene om forholdet seg imellom, før de bøyer seg over bordet på Peppes Pizza Løren og gir hverandre knoke mens de utbryter: «Hiåå!»

Hjemme i uka, ute i helga Marcus og Martinus er i Oslo for blant annet å gjøre intervjuer og møte fansen, og skal på en platesignering like etter at Dagbladet møter dem. 

IKKE TO DRÅPER VANN: De er eneggede tvillinger, men ifølge dem selv er det klar forskjell på Marcus og Martinus. - Jeg er litt mer avslappet enn Martinus, sier Marcus. - Jeg har litt mer lopper i blodet, sier Martinus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE TO DRÅPER VANN: De er eneggede tvillinger, men ifølge dem selv er det klar forskjell på Marcus og Martinus. - Jeg er litt mer avslappet enn Martinus, sier Marcus. - Jeg har litt mer lopper i blodet, sier Martinus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

En stor pizza og brus kommer på bordet, og både Marcus, Martinus, pappa Kjell Erik og manager Jon forsyner seg kjapt. Slike promorunder er gjerne intensive, i og med at brødrene i hverdagene går på skole på Trofors, og utnytter helger for alt de er verdt.

- De er stort sett hjemme i uka, mer eller mindre, forteller Kjell Erik.

- Når ting skal skje planlegges det godt, slik at de skal ta minst mulig fri fra skolen.

Dermed kan en helg fortone seg slik for tvillingene: Reise fra Trofors fredag rett etter skolen, og være tilbake søndag natt, slik at de rekker skolen mandag.

HYYYL: Opptredenen på Rådhusplassen under VG-lista Topp 20 var et av årets høydepunkter for Marcus og Martinus. Der fikk de solide mengder av responsen de liker aller best: Pikehyl. - Det er veldig gøy å ha jenter etter seg, og spesielt gøy når de hyler, sier Martinus. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HYYYL: Opptredenen på Rådhusplassen under VG-lista Topp 20 var et av årets høydepunkter for Marcus og Martinus. Der fikk de solide mengder av responsen de liker aller best: Pikehyl. - Det er veldig gøy å ha jenter etter seg, og spesielt gøy når de hyler, sier Martinus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Blir dere ikke slitne?

- Det er ekstremt gøy. Men når man er hjemme ett eller to eller tre på natta blir man sliten, sier Marcus, og legger til:

- Det er jo verdt det. Vi får gjort det vi ønsker.

Bieber er stilforbildet Tvillingene forteller at klesstilen deres er inspirert av Justin Bieber, og at det er pappa som er deres stylist. Det bekrefter Kjell Erik med et smil og et nikk.

Martinus røper at faren noen ganger har samme klesstil som dem, men synes at han i dag har på seg «kjedelig skjerf og jakke».

FORBILDE: Marcus og Martinus ser opp til artistkollegaen Justin Bieber, både stil- og karrieremessig. En dag håper tvillingene fra Trofors å stå på scenen i Madison Square Garden, som Bieber har gjort flere ganger (her i 2010). Foto: Scanpix
FORBILDE: Marcus og Martinus ser opp til artistkollegaen Justin Bieber, både stil- og karrieremessig. En dag håper tvillingene fra Trofors å stå på scenen i Madison Square Garden, som Bieber har gjort flere ganger (her i 2010). Foto: Scanpix Vis mer

Manager Jon Leiulfsrud har ifølge Marcus «managerstil» med «vanlig dongeribukse».

Spektrum-sjokk Men selv om Leiulfsrud ikke får tommel opp i klesveien, har tvillingene mye å takke porsgrunnsmannen for. Etter å ha jobbet fem år i Sony Music startet han sitt eget selskap, der Marcus og Martinus er det største prosjektet per dags dato.

Ifølge 13-åringene har manageren store ambisjoner på deres vegne.

- Jon sa at vi kom til å selge ut Spektrum fire ganger, sier Marcus.

- Da sa vi nei, sier Martinus.

READY TO MINGLE: Marcus og Martinus er populære ungpikeidoler og får mellom 20 og 30 kjærlighetsbrev i uka, men sier til Dagbladet at de ikke har kjærester. - Single, and ready to mingle, sier en lur Martinus om sivilstatusen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
READY TO MINGLE: Marcus og Martinus er populære ungpikeidoler og får mellom 20 og 30 kjærlighetsbrev i uka, men sier til Dagbladet at de ikke har kjærester. - Single, and ready to mingle, sier en lur Martinus om sivilstatusen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Foreløpig har de solgt ut Spektrum to ganger. Den første konserten ble utsolgt på to timer.

- Jeg ble helt i sjokk, sier Marcus om det elleville billettsalget, som ble feiret hjemme på Trofors med venner, champagnebrus og ballonger.

Drømmer om Madison Square Garden Hvis karrieren til poptvillingene fortsetter i samme spor som den har gjort det siste året, kan det se ut til at det blir mer champagnebrus og ballonger på Marcus og Martinus i 2016.

De begynner å merke interesse fra Sverige, og etter hvert skal de også lage musikk med engelske tekster for en mer internasjonal appell.

- Jeg føler vi kan nå langt, i hvert fall med det teamet vi har her, sier Martinus.

Da Dagbladet spør hva han drømmer om, blir den selvsikre tonen i stemmen tonet noe ned.

- Jeg drømmer om å ha konsert i Madison Square Garden, sier 13-åringen, som er bevisst på at veien fra Oslo Spektrum til New York-arenaen er lang.

Plutselig er den selvsikre tonen tilbake for fullt.

- 2018-2020, «here we come»!

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media