Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marcus & Martinus avlyser konsert i Tyrkia

Duoen velger å følge reiserådet fra Utenriksdepartementet.

AVLYST: Marcus & Martinus avlyser den planlagte konserten i Tyrkia. Snart er det klart for Europa-turné for tvillingene. Her på festivalen Oslo Sommertid i fjor sommer. Foto: Kristin Svorte
AVLYST: Marcus & Martinus avlyser den planlagte konserten i Tyrkia. Snart er det klart for Europa-turné for tvillingene. Her på festivalen Oslo Sommertid i fjor sommer. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet / NTB) Marcus & Martinus avlyser en planlagt konsert i Istanbul i Tyrkia av sikkerhetshensyn.

Duoen opplyser på sin Instagram-konto at de følger Utenriksdepartementets reiseråd og derfor velger å avlyse konserten. Saken ble først omtalt i VG.

- Vi beklager å måtte meddele dere at konserten er avlyst. Marcus og Martinius-teamet følger reiserådet til norsk UD og fokuserer på sikkerheten til artistene, danserne, bandet og fansen.

Utenriksdepartementets hjemmesider står det at de fraråder reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria.

«Det oppfordres til å utvise aktsomhet ved reiser i øvrige provinser i sørøst. I tillegg oppfordres det til å utvise aktsomhet, samt unngå store folkemengder, i de større byene inkludert Ankara og Istanbul», skriver de.

Stor turné

Etter først å ha tatt Norge og Norden med storm, har de to norske guttene virkelig slått an i Sør-Europa. I september i fjor spilte de for 70 000 fans i Aten.

Om litt over en uke begynner duoen på sin Europa-turné. Den begynner i Herning i Danmark, før veien går videre til København, Helsinki, Stockholm, Berlin, Oslo, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Wien, Zürich, Warszawa, Praha, Aten, Beograd, Ljubljana, Zagreb og Milano.

Ung suksess

Tross sin unge alder, har tvillingene allerede rukket å gi ut bok, film og en tre album. I fjor ble de også tidenes yngste vinnere av den gjeve prisen «Årets Spellemann».

I år er de nominert i kategorien «Årets popgruppe» for albumet «Moments». Et album som også fikk ros av Dagbladets musikkanmelder:

«Skal vi tro brorparten av «Moments», har Marcus & Martinus nemlig vokst stort på bare ett år, og beveger seg nå for alvor i en retning hvor også vi over 18 orker å være med.»

Filmen «Marcus & Martinus - Sammen om drømmen» havnet på en femteplass over fjorårets mest sette norske filmer på kino. Hele 141 000 billetter ble solgt.

HVEM KLARER Å HOLDE SEG?: Klarer tvillingene å få hverandre til å le med tørre vitser? Vi utfordrer Marcus og Martinus i «vitse-challenge». Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!