Marcus og Martinus skal opptre på Spellemann

Nok en bragd for tvillingbrødrene.

STORT ÅR FOR SMÅ GUTTER: Marcus og Martinus er bare 13 år gammel. De har likevel klart å gjøre seg svært bemerket i løpet av 2015. Nå skal de også opptre på Spellemann til neste år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORT ÅR FOR SMÅ GUTTER: Marcus og Martinus er bare 13 år gammel. De har likevel klart å gjøre seg svært bemerket i løpet av 2015. Nå skal de også opptre på Spellemann til neste år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I dag slippes tre nye artister som skal opptre under Spellemannprisen, som går av stabelen 30. januar i Oslo.

Den anerkjente utdelinga regnes som musikkbransjens største årlige fest, og det er gjerne svært etablerte, store artister som får opptre.

På lista over årets musikalske innslag finner man navn som Janove Ottesen, Ane Brun og Madcon. Nå er imidlertid to 13-åringer booket til festen, og det er ingen ringere enn Marcus og Martinus.

- Det er helt fantastisk å få lov til å opptre på et slikt show. Det er jo bare store artister som får lov til å opptre på Spellemann, så vi føler oss veldig heldige, sier gutta til Dagbladet via e-post. 

Solgt til gull De to tvillingbrødrene blir dermed blant de yngste musikalske hovedbidragene under Spellemann - noensinne. Celine Solemsløkk Helgemo var bare 12 år da hun opptrådte på Spellemann i 2007. 

Duoen har hatt et enormt år karrieremessig. Deres debutalbum «Hei» kom ut 23. februar i år, og har solgt til gull.

De har ligget 39 uker på VG-lista, og hadde en opptreden foran 70.000 mennesker på VG-listas show på Rådhusplassen i sommer. De har også sunget på Norway Cup i år.

- Det har vært et ubeskrivelig år for oss. Vi har opplevd så mye fantastisk. Og tenk at vi har solgt ut Spektrum to ganger, helt sykt. Uten fansen vår hadde vi ikke kommet så langt. At albumet vårt nå har ligget 39 uker på VG-lista er bare fantastisk. 

- Enormt Aller nyligst ble det også kjent at brødrene hadde solgt ut Oslo Spektrum på to timer, mens konserten ikke finner sted før om ett år.

Dagbladets musikkansvarlig, Sandeep Singh, mener suksessen de to tvillingbrødrene har oppnådd i løpet av relativt kort tid, er imponerende. Spesielt med tanke på duoens unge alder. 

- Jeg har aldri sett noen barnestjerner nå er slikt nivå i Norge. At de i tillegg klarer å selge ut Spektrum på to timer, når konserten ikke spilles før om ett år, er enormt, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram