FØRST UT: Marcus og Martinus er først ut i Nobelkonsertens «Young Talent»-satsning, for å nå barn og unge. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
FØRST UT: Marcus og Martinus er først ut i Nobelkonsertens «Young Talent»-satsning, for å nå barn og unge. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Nobelkonserten

Marcus og Martinus til Nobelkonserten

- Hvis alle kunne ha sett opp fra mobiltelefonene en liten stund og brydd seg om hverandre, ville det kanskje vært mer fred i verden, sier duoen. 

(Dagbladet): Mens voksne godt kjenner til Nobels Fredspris og prisens betydning, melder Nobelkomiteen at det er en stor utfordring å sørge for at den yngre generasjonen vokser opp med kjennskap til den.

For å bidra til at barn og unge også vokser opp med kunnskap om prisen, og et engasjement for fred, lanserer Nobelkonserten i år konseptet «Young Talent Act».

Målet er at budskapet skal nå barn og unge gjennom musikk og unge talenter som de selv lytter til, og først ut er de norske popyndlingene Marcus og Martinus.

- Vi er utrolig stolte

De norske artistene blir både del av konserten som sendes på TV, og vil også holde en mini-konsert rett før det offisielle showet starter i Telenor Arena.

- Vi er så utrolig stolte over å få være den første Young Talent–artisten på Nobelkonserten! Hvis alle kunne ha sett opp fra mobiltelefonene sine en liten stund og brydd seg om hverandre, ville det kanskje vært mer fred i verden. Det er helt fantastisk å få lov til å være her og vi håper jo selvsagt at så mange som mulig kan komme til Telenor Arena for å heie på de som jobber for fred over hele verden, sier Marcus og Martinus i en pressemelding.

For at showet skal bli lettere tilgjengelig for barn og unge, introduserer Nobelkonserten en familiebillett til lavere pris.

Siden Marcus og Martinus vant Melodi Grand Prix junior i 2012, har interessen for duoen eksplodert. Tvillingene fra Trofors har solgt 400 000 konsertbilletter i Norden. De solgte blant annet ut Oslo Spektrum på to timer, og Globen i Stockholm på 14 minutter.

Prestisjetung

Nobels Fredspris er omtalt som den mest prestisjetunge prisen i verden. Årets fredspris gikk til Colombias president Juan Manuel Santos for hans iherdige innsats for å bringe den mer enn 50 år lange borgerkrigen i landet til opphør. Tidligere er prisen blitt tildelt blant andre Martin Luther King, Mor Teresa, Nelson Mandela, Mikhail Gorbatsjov og Desmond Tutu.

Dette er 23. gang Nobels Fredspriskonsert arrangeres til ære for vinneren.