Maren ut med smil og tårer

Maren Flotve Birkeland røk ut av Idol som et følelsesmessig vrak.

Det hjalp ikke at lillebror Thor Inge stemte og stemte på henne. Det hjalp ikke at Susanne var forbanna og nesten på gråten. Det hjalp ikke at Margaret faktisk grein.

Mens Maria og Trung kunne juble etter å ha sunget seg rett inn i hjertene på tv-seerne (og Dagbladets anmelder Anders Grønneberg), måtte Maren i går kveld ta den tunge turen i «stolen», for andre gang under Idol.

Hun visste hva som kom. 18-åringen fra Karmøy hadde ant det lenge. Allerede da hun gikk av scenen, rynket hun på nesa og mente det hadde gått skeis.

- Forbanna

Venninne og konkurrent Susanne Nordbøe var derimot ikke enig. Både før og etter avstemningen strøk og klappet hun på Maren. Og etterpå sa hun:

- Jeg er forbanna. Maren hadde ikke fortjent å ryke ut i kveld. Jeg vil ikke si hvem hun burde ha byttet plass med, men Maren fortjente å gå videre. Jeg er ikke vanligvis ei jente som griner, men i kveld var det nære på.

Både Susanne og Margaret Berger tok seg godt av Maren. Sistnevnt ble sjøl kalt til «stolen» for andre gang på rad, og var bedre forberedt nå.

- Jeg er utrolig glad for å ha gått videre enda en gang, ikke misforstå, men akkurat nå er jeg så utrolig lei meg på vegne av Maren. Det går så inn på meg hver gang noen må ut. Og Maren har så mange kvaliteter, både som artist og menneske. Hun er søt og blid og omgjengelig, men har til de grader bein i nesa også. Jeg skulle ønsket at hun gikk ut på en låt hun var fornøyd med sjøl, sier Margaret.

Langt fra pigg

Hovedpersonen sjøl følte seg langt fra pigg i går kveld. Lenge etter at tv-lysene var slått av, kom Maren ruslende med kjæresten Olav Lauvås.

- Akkurat nå er jeg et følelsmessig vrak. Har vært utrolig slakk i hele dag. Litt utladet, nærmest, etter utallige intervjuer. Jeg føler at jeg har utlevert meg sjøl gang etter gang. Har følt meg litt tom. I kveld var jeg ikke heldig, sånn er det.

Mens Maren deppet, kunne Trung juble etter en voldsom opptur. Alt stemte da han sang «Going back to my roots». Salen var vill, dommerne elleville og publikum stemte den 17 år gamle norsk-vietnameseren fram til sikker plass, og en femmer hos Dagbladets anmelder.

- Jeg var så sinnssykt nervøs. Trodde programlederne kom til å rope opp mitt navn, var helt sikker på det. Dette er bare så deilig. Det var så fett å sitte i sofaen i stedet for å bli dratt til den stolen, som sist, sier Trung, som viste seg fram fra en helt ny side i går.

Også Maria Haukaas Storeng skapte furore med sin sensuelle, rå versjon av Donna Summer.

Nesten alt stemte

- I kveld stemte nesten alt. Jeg kunne nesten ikke gjort det bedre. Disco er min greie, mente Maria, som før avstemningen lovte at hun skulle smile fra øre til øre dersom hun røk ut.

- For da går jeg ut med flagget til topps, mente hun. 24-åringen fra Senja trengte imidlertid ikke å bekymre seg. Etter gårdagens maktdemonstrasjon er hun nok en enda større favoritt til å vinne Idol enn hun var før gårdagen.

Neste gang skal deltakerne synge hits fra året de ble født.

<B>UTSTEMT:</B> Maren får trøst av Margaret.
<B>OPPSTEMT:</B> Maria Haukaas Storeng og Trung Toan Tong seiler opp som favoritter.