Margaret Atwood kommer til Lillehammer

Og ikke som hologram denne gangen.

FESTIVALKLAR: Margaret Atwood kommer til litteraturfestivalen på Lillehammer til våren. Foto: NTB SCANPIX / Imeh Akpanudosen/Getty Images / LA Times/AFP
FESTIVALKLAR: Margaret Atwood kommer til litteraturfestivalen på Lillehammer til våren. Foto: NTB SCANPIX / Imeh Akpanudosen/Getty Images / LA Times/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Margaret Atwood (75) skal holde årets Bjørnsonforelesning under litteraturfestivalen på Lillehammer neste år.

Den kanadiske forfatteren, spesielt kjent for sine dystopiske framtidsromaner, har «gjestet» festivalen én gang før, i 2008.

Men da var det i form av et hologram - det vil si digitalt 3D-bilde. Slik ble hun intervjuet på scenen av Simen Ekern, og signerte til og med bøker med en såkalt «LongPen» - en fjernstyrt robot-penn.

Nå får festivalpublikummet møte henne i kjøtt og blod for første gang.

Samfunnsengasjert - Jeg synes det er utrolig flott at hun endelig kommer hit. Hologrammet var en artig ting, men det er selvfølgelig noe helt annet at hun kommer hit til Lillehammer, sier festivalsjef Marit Borkenhagen.

- Forelesningen hennes blir et vektig bidrag under festivalen, og jeg gleder meg til å høre hva hun har på hjertet. Hun er en veldig kunnskapsrik og samfunnsengasjert forfatter, sier Borkenhagen.

Atwoods siste bok er «MaddAddam», bok nummer tre i science fiction-trilogien «Oryx and Crake». Hun har også skrevet både noveller, poesi, barnebøker, sakprosa, essays, opera og tv-manus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer