Margaret Berger på speed-meeting

Med flere hundre bransjefolk.

TRONDHEIM (Dagbladet.no):- Jeg kom meg jo inn bakveien i musikkbransjen ved å ha vært med på Idol. På en måte var det en ulempe, fordi mange mener det er så viktig å være undergrunn i Norge. Samtidig slapp jeg å bruke år på å knytte kontakter, sier Margaret Berger til Dagbladet.no.

I dag hjalp hun til med administreringen av Bylarms speed-meeting, et arrangement for de som faktisk har det som en viktig del av jobben å opparbeide seg et stort nettverk av kontakter. Flere hundre norske og utenlandske bransjefolk møttes i Trondheim for å snakke, utveksle erfaringer og - kanskje - gjøre avtaler.  

- Vi arrangerer 1725 korte møter over to dager. På mange måter er dette det viktigste ved hele Bylarm, sier arrangementsansvarlig Vegard Waske.

Mange engelskmenn

Bylarm jobbet i mange år med å få norske bransjefolk til å snakke med sine utenlandske kolleger, men ofte var nordmennene litt sjenerte.

Speed-meeting fungerer derimot langt bedre, og ifølge Waske har nå andre utenlandske bransjetreff som Music & Media og The Great Escape nå valgt det samme konseptet.

- Vi har mange bransjefolk fra England, som selvsagt er et viktig marked, men også fra land som Ungarn, Litauen og Russland - markeder som er på vei opp.

- Utlendingene vi har invitert er stort sett folk som ikke har gjort noe særlig business i Norge før, men som er åpne for å gjøre det, sier Waske.

FÅR FOLK TIL Å SNAKKE: Vegard Waske har ansvaret for de kjappe møtene mellom utenlandske og norske bransjefolk.
FÅR FOLK TIL Å SNAKKE: Vegard Waske har ansvaret for de kjappe møtene mellom utenlandske og norske bransjefolk. Vis mer

Berger vil utenlands

Delegatene er både publisister, festivalfolk og folk fra platebransjen. Mindre kredselskaper som Sub Pop er representert ved siden av giganter som EMI, Warner og Atlantic Records.

Ben Parmar er A&R for Polydor Records i England, der han blant annet jobber med Klaxons og singer/songwriteren Richard Swift.

- Dette er glimrende for å få et overblikk over hva som skjer i Norge, og hva folk liker her til lands. Også får vi gratis pølser, sier Parmar, som selv har Annie, Röyksopp, 120 Days og Kings of Convenience som sine norske favoritter.

Han tror imidlertid ikke har drar tilbake til England med en fersk kontrakt med et norsk band.

- Men om vi skulle signert med noe band, måtte de være seriøse, gode live også måtte det være mulig å jobbe med dem over lengre tid. I tillegg må de selvsagt være i stand til å selge fryktelig mange plater.

Margaret Berger skal ikke selv spille under Bylarm i år, men har latt seg imponere av konsertene til blant andre New Violators og 120 Days.

- Ønsker du selv å satse utenlands en gang?

- Selvfølgelig, og jeg vet det jobbes med. Men det kan jeg dessverre ikke si noe mer om.

FRIVILLIG: Margaret Berger jobbet som frivillig under Bylarms speed-meeting i dag. Hun ønsket imidlertid ikke å la seg avbilde.