Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Margaret, du leverte varene, men Danmark vant helt fortjent

Som forventet - Emmelie gikk til topps.

HEIA DANMARK: Vi unner Emmelie de Forest seieren. Margaret Berger viste muskler og kom på en fjerde plass. Foto: Alastair Grant/AP/NTB Scanpix
HEIA DANMARK: Vi unner Emmelie de Forest seieren. Margaret Berger viste muskler og kom på en fjerde plass. Foto: Alastair Grant/AP/NTB Scanpix Vis mer

MARGARET BERGER er tilbake i rampelyset. Der skal du fortsatt være. Denne fjedeplassen skal du være  stolt av.

IKKE DEN mest spennende poenggivingen, men aldri har vel bettingbyråene vært mer i samsvar med folkets røst.

SÅ BLE DET Emmelie de Forest. Og Norge på en fjerdeplass. Det skal vi være veldig fornøy med. La oss håpe at dette har gitt Margaret Berger en karriereoppdrift.

VI SYMPATISERER med Hellas og føler med dem, men alle poengene de fikk, var det sympatistemmer? Morsom låt, men ingen vinnerkandidat.
 
EN KRAFTOPPVISNING av Margaret Berger. Jovisst er det tillatt å være navlebeskuende patriotisk i dette europamesterskapet. Hun er popens svar på Therese Johaug, uimotståelig, proff og likandes.

ARTISTER MED vokaltrøkk er helt nødvendig i Eurosong, men mindre vi snakker om introverte shoegazerlåter som ungarske ByeAlex. Sender man gode bidrag, kanskje i kombinasjon med deilige damer som ikke kan synge, går det galt.

SPANIA OG BANDET ESDM hadde en spak og veik sanger, som ikke nådde fram til scenekanten engang. Der er vår Margaret Berger er innertier med vokalprakt og trøkk - eller russiske Dina Garipova og nederlandske Anouk.

HVITERUSSLAND BØD på en fengende låt, men det var lårene til Alyona Lanskaya vi husker - en typisk framføring for øynene. Med sine lange bein hadde hun - hvis jeg skal stole på mine blodskutte - den mest veldreide figuren - sammen med favorittdama mi, frk. Berger.

EUROSONG-SENDINGENE fra Sverige har vært nøkterne og edruelige. Stilfullt, enkelt og godt - ikke noe vulgært og kvalmende påkostet.

ÅPNINGA AV FINALESHOWET med Øresundbroa, som senket seg fra taket over publikum, var symbolsterkt. Det understreker forbindelsen mellom Sverige og resten av Europa. Men årets slagord, «We Are One», er mer pompøst enn jeg klarer å svelge.
 
VERTEN PETRA MEDE har fornyet MGPs programlederrolle. Alene på scenen, full av avvæpnende selvsikkerhet og humor, loset hun showet i havn. Avslutningsnummeret, i beste kabaretstil, var kveldens høydepunkt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media