«Margaret e' bæst»

Det kan gå som det vil i «Idol»-konkurransen: Hjemme på Hitra er det ingen tvil om at «Margaret e' bæst.»

HITRA (Dagbladet): Etter at Sandra Lyng Haugen (17) gikk ut fredag, tør også Margaret Berger (18) si at hun bør vinne hele konkurransen:

- Jeg har lyst til å vinne «Idol», men tror jeg har minst sjanse, sier 18-åringen. Sandra selv tok utstemningen med fatning etter finalen fredag:

- Jeg har jo ikke tapt noen ting, jeg har bare vunnet! Jeg kom på fjerdeplass i «Idol», og det er veldig stort for meg. I utgangspunktet trodde jeg ikke at jeg skulle komme videre fra audition engang.

Nervøst

Mens Sandra sang for hjemmepublikum i Mosjøen, fylte Margaret Hopsjøbrygga på Hitra med 600- 700 entusiastiske hjemmesupportere, og ga dem det de ville ha fra friluftsscenen: Noen sanger med sitt eget Hitra-band Slim Void, litt «Idol»-repertoar med playback og 40 minutter med autografskriving.

- Dette er helt sykt! Her er det mange kjente fjes. Jeg er mer nervøs her enn foran 10000 på Aker Brygge, sa Margaret Berger (18).

Publikum holdt opp plakater med «Margaret ruler», «Margaret e' bæst» og «Vi kysset Margaret først!».

- Det er artig å spille med Margaret igjen. Hun har vokst som artist i løpet av «Idol»-konkurransen, men er ellers den samme, sier Anders Jektvik i bandet Slim Void.

- Det er kjempeflott at du er her, Margaret, og det er kjempeflott at du har kommet så langt. Alle stemmer på deg. Vi er stolt av deg og glad i deg, sier Hitras kultursjef Kirsten Mellemsæther.

Pappa

Mindre stolt er ikke pappa Kjell Ivar Berger, som var kommet fra Malvik for å se datteren opptre.

- Det er både skremmende og morsomt at hun er med i «Idol». Det er skremmende at hun fra å være en anonym person plutselig blir markedsført som en rikskjendis. Men jeg synes hun har en sunn innstilling .

- Vinner hun?

- Det er ikke viktig at hun vinner, men at hun får presentert talentet sitt og bevarer sin integritet, sier pappa Berger.

Vil vinne

Margaret så ut til å trives usedvanlig godt på scenen foran sambygdingene, i naturskjønne omgivelser. Stemningen var god på det særpregete og snart 300 år gamle handelsstedet Hopsjø.

- Kjempeartig! Her var det folk jeg ikke har sett på lenge, den gamle klassen min og mange flere, sa hun etter at det hele var over.

- Før fredagens «Idol»-runde sa du at Sandra burde vinne. Hva sier du nå som hun røk ut?

- Nå er det vanskelig å si hvem som bør vinne, for vi er så få igjen.

- Kan du ikke si deg selv?

- Jo, jeg kan godt si meg selv. Jeg har lyst til å vinne, men tror jeg har minst sjanse. Egentlig er jeg knallfornøyd med at jeg har kommet så langt som jeg har gjort. Jeg har sittet fire ganger i stolen, fått dårlig kritikk, terningkast en og vært nederst på meningsmålingene, men jeg henger med ennå. Det er jeg veldig fornøyd med!

HJEMMEBANE: Margaret Berger ble tatt imot med begeistring hjemme på Hitra i går. Hun holdt friluftskonsert i naturskjønne omgivelser på Hopsjøbrygga, blant annet sammen med sitt eget Hitra-band Slim Void. I bakgrunnen: Anders Jektvik.