Margaret synger DumDum Boys

I går advarte vokalist Prepple fra DumDum Boys mot «Idol»-fjernsyn og idolstatus. Fredag framfører Idol-finalist Margaret Berger gruppas største hit _ «Splitter pine». Hun er uenig.

- Prepple vet for lite om hvordan «Idol» fungerer. Det er et sjokk å erkjenne at du plutselig er kjendis. Og jeg er glad for at jeg er såpass gammel som 18 år. Men alle vi «Idol»-finalistene blir veldig godt ivaretatt, hevder Margaret Berger.

«Splitter pine», som 18-åringen skal framføre fredag, var låta Prepple trakk fram da han i går fortalte Dagbladet hvordan han sjøl _ over natta _ ble en folkehelt. En status som gjorde ham «vanskelig å ha med å gjøre», ifølge seg sjøl.

- Ble nøye forberedt

Prepple sa også at han tror flere Idol-finalister ikke vil takle sitt «kvarter med berømmelse».

Margaret Berger frykter ikke at hun skal bli vanskelig å ha med å gjøre. Ei heller frykter hun å bli et pilletrillende nervevrak når berømmelsen avtar.

- Vi som gikk til finalen ble nøye forberedt på kjendistilværelsen. Alle 11 var hos samtaleterapeut. Vi har psykolog vi kan ringe til når som helst på døgnet. Vi får mediatrening. «Idol»-folkene har gjort jobben sin, mener Margaret.

Hun har sjøl fått oppmerksomhet så det holder. På grunn av viraken har hun måttet skaffe seg hemmelig telefonnummer.

Men det er først og fremst media 18-åringen ønsker å rette pekefingeren mot:

- Særlig VG, med sitt hardkjør mot Sandra etter at Anh Vu røk ut. Først ved å trykke sjikane, og deretter ved å slå opp at Sandra ble såret av sjikanen. Generelt har det dessuten vært for mye fokus på aldersgrenser og støtteapparat _ og for lite på sangprestasjon, mener Margaret.

Margaret og Prepple

Trondheimsjenta Margaret bruker fredagens «norsk på norsk»-finale til å velge musikk fra heimtraktene. Hun var på nippet til å ta den stillfarne «Danse mi vise». Men så gikk hun for «Splitter pine» i stedet. Norges kanskje mest kjente rockelåt.

- Et farlig valg?

- Enig! Veldig mange har et forhold til den sangen, og jeg er jo litt redd for at seerne skal tenke at «der står ho og beibe opp låta». Men det skal jeg ikke, bedyrer Margaret.

- Hva skal du gjøre da?

- Jeg kommer til å synge ganske likt Prepple, bare med damestemme. Jeg drar den kanskje litt mer ut. Litt sånn damevræling, antyder kule Margaret, som har stor respekt for DumDum Boys og Prepple:

- Søstra mi, Mona (24), introduserte meg for bandet og låta. Jeg har vært fan i mange år. Håper jeg har valgt en såpass fengende låt at tv-seerne vil synge med, sier 18-åringen, som likevel har en annen låt DumDum-låt som favoritt:

- «Tyven, tyven». Men jeg kunne ikke ha sunget den. Det er bare Prepple som skal synge den, mener Margaret. Hun gir DumDum-vokalisten følgende skussmål:

- Utrolig dyktig, rå på scenen, en mann jeg har enorm respekt for.

SYNGER DUMDUM BOYS: Margaret Berger velger «Splitter Pine». - Jeg kommer til å synge ganske likt Prepple, bare med damestemme, sier hun.