Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Margreth Olin er klar med en ny film

Har fulgt barnehagebarn tett i ett år.

FILMSKAPER: Den kjente dokumentaristen Margreth Olin jobber med en ny film.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FILMSKAPER: Den kjente dokumentaristen Margreth Olin jobber med en ny film.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

Temaet er «Barndom» og håpet er at den vil påvirke politikerne.

Olin sier til Dagsavisen at dette er en film hun har villet lage hele livet, helt siden hun bestemte seg for å slutte i barnehagen. Hun håper kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil se filmen, som hun beskriver som en protest.

- Stortingsmeldingen om barnehager, som kom i vår, heter «Tid til lek og læring». Da har man misforstått noe grunnleggende. Lek er læring. Det er noe av det jeg vil vise i filmen, sier hun.

- Jeg vil være med og sette dagsorden i den politiske debatten. Skole og barnehage blir viktige i valgkampen fram til høstens stortingsvalg, legger hun til.

I ett år har Olin fulgt barna i en barnehage på Nesodden for å lage en observerende dokumentar om barn og lek. Hun begynte å lete etter en barnehage for snart ti år siden og endte til slutt opp med barnehagen der hennes egne barn har gått tidligere.

- For å kunne slippe så tett på barna som vi trengte, måtte vi ha tillatelser fra både ansatte og alle foreldrene, forklarer hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media