Mari klar for eget band

Nå skal Mari hjem til Sandeid og Ølen for å sette sammen sitt eget band. Manager blir bestevenninna Monica Isaksen.

-  Jeg har det knallbra, sier Mari, bare knappe døgnet etter at hun fløt ut av Idol på en elv av tårer fredag. I går gjorde hun noen intervjuer, og hang sammen med Idol-venninna Andrea Gjendem Brændvik. I går kveld dro hun i en bursdag (ikke Reitans!).

På kort sikt er målet tredelt for Mari Vestbø: Reise hjem og ta igjen det tapte ved Ølen videregående skole. Skrive mange flere låter. Spille inn låtene i et platestudio.

Vil ha lokalt band

-  Idol-dommer Ole Evenrud har mer eller mindre lovt deg hjelp til det siste?

-  Ja! Jeg kommer til å benytte meg av tilbudet om å reise til studioet hans i Halden og spille inn demolåter. Veldig kjekt av Ole, sier Mari - som også har en annen stor plan:

-  Jeg vil sette sammen et band. I det bandet skal jeg synge og spille gitar, sier Idol-finalens eneste rockejente selvsikkert.

-  Lyst til å avertere etter band gjennom Dagbladet?

-  Både og. Jeg ville ikke fungert med et band fullt av fremmede. Så jeg averterer gjerne, men blant musikkfolk jeg kjenner i Haugesund og omland.

Mari bekrefter at samtalen hun hadde med Idol-dommer Ole Evenrud på bakrommet en halvtimes tid etter at hun røk ut, har snudd humøret.

-  Ole mente det var bra jeg røk ut nå, i og med at jeg vil satse på rock. Idol er mer pop. Så tidspunktet å ryke ut på, er akkurat passe, sa Ole til meg. Jeg har fått masse erfaring, jeg har et navn - og samtidig blir jeg ikke med inn i de avgjørende Idol-rundene, og vil derfor ikke bli så sterkt knyttet opp mot Idol som konsept.

Roskilde-drøm

-  Og så har du manager allerede?

-  Monica er verdens beste manager, hevder Mari - og snakker om bestevenninna Monica Isaksen (18). Monica har allerede skaffet sponsor for Mari, og har klare mål for venninna:

-  Etter hvert skal vi bygge karrieren. På sikt bør Mari få seg et band. Jeg vet det, for jeg har sjøl spilt i band med henne. Mari passer bedre i et kollektiv enn som soloartist.

-  Hva er ditt beste Mari-minne fra Idol?

-  Jeg satt i salen med Maris mor og storesøster da hun sang «Laura» og gikk til finalen. Hun gjorde den råe versjonen, og dommerne lovpriste henne. Jeg måtte holde meg for munnen for ikke å hulke, og tårene rant. Hun var fantastisk i soul/r&b-finalen. Ellers synes jeg hun har gjort noen dårlige låtvalg, mener Monica Isaksen.

Til sommeren reiser de to jentene til Roskilde-festivalen i Danmark, som de gjorde i fjor. Og Mari har en drøm:

-  En dag vil jeg sjøl stå på scenen i Roskilde!

HJEM TIL JENTENE: Mari Vestbø (nr. to fra venstre) fotografert med venninnegjengen sin på Ølen Senter tidligere i år. Fra høyre bestevenninne og manager Monica Isaksen, Idol-kollega og nestenfinalist Maria Toresen - og til venstre Nina Jensen.