Mari skyter vilt

Her kommer skuespiller Mari Maurstad. Utstyrt med eget haglgevær og godkjent jegerprøve drar hun på rypejakt i høstfjellet.

For sju år siden vant Mari Maurstad et jaktkurs i premie i et TV-program.

Ingen trodde hun hadde bruk for det .

Stikk i strid med alle spådommer gjorde Mari alvor av saken, gjennomførte «jegerprøven» og sto med glans. Nå er hun klar for høstjakta. Og hun får følge av stadig flere kvinnelige jegere.

I år tar 11000 nye jegere jaktsertifikatet, av dem er om lag 1500 kvinner.

Dårlig fangst

- Jeg er best på leirduebanen, innrømmer trebarnsmoren, skuespilleren, forfatteren - og nå jegeren, Mari Maurstad.

- Mitt største problem er nysgjerrigheten. Jeg må se hvor leirdua flyr, og da får jeg meg en rapp på kinnet av geværkolben, gliser Mari.

- Vi kjøpte oss ei hagle sammen, mannen min og jeg. Men foreløpig har det blitt dårlig med fangst på meg, sier Mari Maurstad, som flere ganger har vært på venninnejakt i den norske fjellheimen.

Som for de fleste ferske kvinnelige jegere er det fuglejakt som frister Mari Maurstad.

Jaktprat

- Men vi er for pratsomme. Under jaktturen i tåka i Numedal holdt vi kjeft og smøg oss fram i tre stive timer. Da klarte vi ikke mer. Vi startet skravlinga, og da føyk rypa til værs. Sneia halefjæra med haglsvermen - og det var det nærmeste jeg kom, innrømmer Mari Maurstad. Andelen kvinnelig jegere øker hvert år og utgjør over ti prosent av nyutdannede jegere.

I kveld får du se henne skyte i «God kveld, Norge» på TV2.