Piateed - «Verdiløs»

Maria (21) med Norges drøyeste russelåt: - Jeg håper folk synes låta er så grov og jævlig å høre på at de skjønner at det er satire

Maria Stavang (21) ble rystet og forbanna over russen. Da laget hun en egen russelåt.

LAGET SATIRELÅT: Humorist Maria Stavang (21) hørte den grove russelåten til russebussen «Playboy 2017», og reagerte sterkt. Da svarte hun med satirelåta «Verdiløs». Foto:  NRK
LAGET SATIRELÅT: Humorist Maria Stavang (21) hørte den grove russelåten til russebussen «Playboy 2017», og reagerte sterkt. Da svarte hun med satirelåta «Verdiløs». Foto:  NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Med en gang jeg snudde om på kjønnene vekket det oppsikt, sier den unge humoristen Maria «Piateed» Stavang (21) fra Loddefjord i Bergen til Dagbladet.

Øverst på musikkstrømmetjenesten Spotify sin hitliste «Norway viral 50» troner nemlig låta hennes «Verdiløs». En ganske annerledes «russelåt» som på mange måter kan tyde på at det er drøyhet som får deg til topps i musikknorge.

«Du er en guttehore. Slikk meg under bordet. For nå har du blitt tretten, vis meg hakkespetten. (...) Det er vi som har kontroll nå. Du blir ikke hørt på, fordi du er verdiløs.», synger Stavang i sin satirelåt.

- En guttehore

Men sangen er laget som en kommentar, og et satirisk innlegg til debatten rundt russelåttekstlinjer som har rast som vanlig denne våren. Debatten dukket første gang opp våren for to år siden, da flere av låtene var vel så populære som de var kontroversielle, med flere millioner avspillinger på Youtube og Spotify.

«Er du 13, er du med. Når du suger, så gå ned», sang Solguden og Mannen i russelåta til russebussen «Playboy 2017» fra Bergen. En låt som fikk selv justisministeren til å sette foten ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer