Maria Amelie blir teaterstykke

Det Norske Teatret rydder spilleplanen.

BLIR TEATER: Maria Amelies liv blir teaterforestilling. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
BLIR TEATER: Maria Amelies liv blir teaterforestilling. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det Norske Teatret i Oslo skal sette opp historien til papirløse Maria Amelie som teaterforestilling.

Stykket får premiere 12. mai på Scene 3, og skal regisseres av Nina Wester.

Flytter annet stykke Teatret har sikret seg rettighetene til Amelies egen bok, «Ulovlig norsk», som kom ut på Pax forlag i fjor høst. Nå rydder de spilleplanen for våren, for å få plass til den høyaktuelle forestillingen.

«Speleplanen vil bli endra og framsyninga «Det Norske Teatret forsvarer norsk kulturarv» blir flytta,» skriver teatret i en pressemelding.

Det var NRK som var først ute med nyheten i dag morges. De skriver at stykket også vil bli basert på intervjuer med Maria Amelie på Skype fra Russland. I tillegg skal hun skrive selv.

Samfunnsperspektiv Ifølge pressemeldingen fra Det Norske Teatret vil stykket videre ta utgangspunkt i at Maria Amelies bok handler om mer enn henne og hennes egen skjebne.

«Den handlar ikkje minst om korleis vi som samfunn, med lover og reglar i hand, gjer barn og ungdom «ulovlige»,» skriver de.

Maria Amelie ble i går sendt tilbake til hjemlandet Russland. Hennes bok om sitt liv som papirløs ligger for øyeblikket på andreplass på boklista for generell litteratur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer