Maria Amelie jobber med ny bok

- Vi har bedt henne skrive ned erfaringene sine.

SKRIVER MER: Maria Amelie er i Moskva, men fortsetter å skrive på det som kan bli en oppfølger til bestselgerboka «Ulovlig norsk». FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
SKRIVER MER: Maria Amelie er i Moskva, men fortsetter å skrive på det som kan bli en oppfølger til bestselgerboka «Ulovlig norsk». FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maria Amelie, eller Madina Salamova, som hun egentlig heter, topper i dag boklista for generell litteratur, med boka «Ulovlig norsk».

Boka handler om hennes liv som papirløs i Norge, og kom ut i fjor høst. Salget har tatt seg kraftig opp etter at hun ble arrestert for to uker siden, og siden tvangsutsendt til hjemlandet Russland. 

Nå jobber hun med en oppfølger. Det bekrefter forlaget Pax overfor Dagbladet.

- Det vi kan si, er at vi vet at Maria skriver. Men det er for tidlig å si noe om innholdet i en eventuell ny bok, sier Alexander Opsal, informasjonssjef i Pax.

Nytt opplag Forlaget har selv oppfordret henne til å fortsette å skrive mens hun nå er i Moskva og jobber med å få de nødvendige papirene for å kunne dra tilbake til Norge.

- Vi har oppfordret henne til å skrive ned erfaringene hun har hatt. Det tror vi også er en god ting å gjøre i en slik situasjon, sier Opsal.

Tidligere denne uka ble det også kjent at Det Norske Teatret skal sette opp en teaterforestilling basert på den første boka hennes, kombinert med nye tekster hun er i gang med å skrive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer