Maria Amelie jobber med ny bok

- Vi har bedt henne skrive ned erfaringene sine.

SKRIVER MER: Maria Amelie er i Moskva, men fortsetter å skrive på det som kan bli en oppfølger til bestselgerboka «Ulovlig norsk». FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
SKRIVER MER: Maria Amelie er i Moskva, men fortsetter å skrive på det som kan bli en oppfølger til bestselgerboka «Ulovlig norsk». FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maria Amelie, eller Madina Salamova, som hun egentlig heter, topper i dag boklista for generell litteratur, med boka «Ulovlig norsk».

Boka handler om hennes liv som papirløs i Norge, og kom ut i fjor høst. Salget har tatt seg kraftig opp etter at hun ble arrestert for to uker siden, og siden tvangsutsendt til hjemlandet Russland. 

Nå jobber hun med en oppfølger. Det bekrefter forlaget Pax overfor Dagbladet.

- Det vi kan si, er at vi vet at Maria skriver. Men det er for tidlig å si noe om innholdet i en eventuell ny bok, sier Alexander Opsal, informasjonssjef i Pax.

Nytt opplag
Forlaget har selv oppfordret henne til å fortsette å skrive mens hun nå er i Moskva og jobber med å få de nødvendige papirene for å kunne dra tilbake til Norge.

- Vi har oppfordret henne til å skrive ned erfaringene hun har hatt. Det tror vi også er en god ting å gjøre i en slik situasjon, sier Opsal.

Tidligere denne uka ble det også kjent at Det Norske Teatret skal sette opp en teaterforestilling basert på den første boka hennes, kombinert med nye tekster hun er i gang med å skrive.

Opsal forteller at de nettopp bestilte et nytt opplag av «Ulovlig norsk», slik at totalopplaget nå er oppe i 18000 eksemplarer.

- Det er helt eksepsjonelt til å være debutant, sier han.

Islandsk forfatterstøtte
Flere andre forfattere har engasjert seg i hennes skjebne. I går sendte 59 islandske forfattere ut et åpent brev til norske folkevalgte, der de fordømmer utsendelsen, og krever at hun får innvilget opphold.

«Hvis lovverket som blir fulgt er så inhumant som denne saken viser, bør det endres og ikke følges. De som jobber for den norske staten og dens talspersoner vet dette utmerket godt, for om Madina Salamova ikke hadde uttrykt seg offentlig om konsekvensene av systemet som er skapt av norske stortingsrepresentanter og folkevalgte, ville hun ha fått være i fred. Skam over de som har i sin makt å stoppe denne umoralske handlingen og som ikke gjør noe,» skriver de blant annet i brevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer