Maria Amelies bok i nytt opplag

Forlaget har bestilt 5000 nye bøker bare denne uka.

MANGE VIL LESE: Maria Amelies bok "Ulovlig norsk" har vakt oppsikt. Nå må forlaget trykke flere tusen nye kopier fordi etterspørselen er så stor. Maria Amelie sitter nå på Trandum mottak. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
MANGE VIL LESE: Maria Amelies bok "Ulovlig norsk" har vakt oppsikt. Nå må forlaget trykke flere tusen nye kopier fordi etterspørselen er så stor. Maria Amelie sitter nå på Trandum mottak. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

Boka var en bestselger allerede en uke etter at den kom på markedet 10. september i fjor. Salget denne uken har tatt av. Medregnet to nye opplag som er bestilt, er boken nå trykt i 13.000 eksemplarer, skriver Aftenposten.

Pax forlag bestilte i forrige uke et hasteopplag på 3.000 bøker og denne uken ble det bestilt 5.000 nye.

- Det er en enorm pågang. Jeg har en bestilling på et par tusen bøker allerede. Vi bestilte bare 3.000 i første omgang for at bøkene skulle bli raskt levert fra trykkeriet, sier salgssjef Gunhild Nohre-Walldén i Pax.

Forlaget benekter ikke at det føler et visst ansvar for at Maria Amelie nå er pågrepet og fengslet.

- Maria Amelie var klar over at ved å stå fram i offentligheten ville det være en sjanse for t hun ville bli pågrepet og sendt ut. Vi ville vært et dårlig forlag hvis vi ikke hadde gitt henne beskjed om at det kunne hende, sier informasjonssjef Alexander Opsahl i Pax.

- Hun så på det å fortelle sin historie som et håp om løsning, som en sjanse til å bli «lovlig norsk», sier Opsahl.

NTB