TOK ET OPPGJØR: Midt i 20-åra tok Maria Arredondo timeout - etter å ha vært barne-, ungdoms- og voksenstjerne halve livet. - Jeg var deprimert og utslitt, sier artisten og tok et oppgjør med seg selv. Hun er blitt singel og har flyttet til Drammen. Foto: Anders Grønneberg
TOK ET OPPGJØR: Midt i 20-åra tok Maria Arredondo timeout - etter å ha vært barne-, ungdoms- og voksenstjerne halve livet. - Jeg var deprimert og utslitt, sier artisten og tok et oppgjør med seg selv. Hun er blitt singel og har flyttet til Drammen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Maria Arredondo flyktet fra musikkbransjen

Tilbake etter depresjon og samlivsbrudd.

Etter MGP-deltakelse for tre år siden fikk Maria Arredondo nok av alt.

Det var vært tre år med depresjon, selvransakelse og samlivsbrudd.

- Jeg klarte ikke mer - Jeg kom til et punkt der jeg ikke klarte mer. Jeg måtte trekke meg vekk og inn i mitt hi, sier sørlandsartisten som nå bor alene i Drammen.

Maria Arredondo har vært popstjerne halve livet. Det hele startet tidlig i tenåra.

Først nå føler Maria at hun har kontroll og er sjef i eget liv - ikke en deltaker i en heseblesende karriere der hun aldri rakk å puste ut.

Jobb uten glede - Jeg føler nå at jeg har funnet meg selv. Det har vært helt nødvendig. Jeg kom til et punkt der jeg ikke orket mer. Gleden ved å synge forsvant. Følte jeg ikke klarte å berøre eller bli berørt av å stå på en scene. Jeg hadde en jobb uten glede, sier Maria Arredondo.

Hun følte bare et jag, måtte videre: lage nye plater og synge på nye scener - en runddans hun følte hun ikke hadde kontroll over.

- Etter Melodi Grand Prix for tre år siden var det nok. Jeg ville ikke mer. Bodde i Asker og dro ut i skogen for å finne ro. Så innredet jeg hytta i Heggedal til et lite studio for å lete etter noe som jeg følte var meg, sier Arredondo.

Deprimert og utslitt De tre siste åra har vært helt nødvendig for Arredondo. Hun var sliten og trist - uten inspirasjon og kreativitet. Maria forteller at hun ikke har hatt vanlige hverdager siden hun var 14 år

- Jeg var deprimert og måtte finne tilbake til meg selv. Har strevd med indre uro i mange år, sier hun.

For vel et år siden røyk et flere år langt forhold med musikeren Jon Bjørnstad. Derfor brøt hun opp fra Asker, hvor de bodde. Singel og fornøyd flyttet hun til Drammen.

- Vil ha barn Hun beskriver bruddet som godt. De er fremdeles gode venner, men er fornøyd med singellivet - så langt.

- Jeg vil stifte familie og få barn. Den biologiske klokka tikker - men mest hos min mor.

Maria Arredondo forteller om en utålmodig mamma, som vil gifte bort datteren før hun får rynker, og som er verpesjuk etter barnebarn. Maria er 27 år og føler at hun fremdeles har god tid.

- Jeg vil jo ha en kjæreste, han kommer nok. Nå har jeg ei plate klar og et hektisk program.

Endelig kommet hjem Å jobbe deltid som ungdomsarbeider i Heggedal menighet er viktig for Maria, og hun håper fortsatt på å få tid til det, selv om hun står foran et comeback. Arbeidet består også å synge på gamlehjem, noe hun beskriver som givende.

- Det var da jeg hørte Anne Takles sang «Heime nå» falt ting på plass, sier Maria.

Hun har akkurat kommet med singelen «Det jeg har gitt fra meg», skrevet av Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen. Til våren kommer hennes norskspråklige debut, «Heime nå», i samarbeid med bl.a. Kari Iveland, Sigvart Dagsland og produsent Kjetil Bjerkestrand.

- Det er blitt en personlig plate. Jeg gleder meg til å være tilbake, «Heime nå» er en bit av min sjel, sier Maria Arredondo.