Maria Arredondo

Å koke suppe på sirup.

CD: Man kan føle både sympati med og sorg for hvordan Maria Arredondos vennlige popstemme forvaltes på hennes tredje regulære studioalbum. Man kan også føle sinne over at noe så hverdagslig gledesspredende som popmusikk kan presenteres med slik patologisk intetsigenhet. Den svulstige popballade er en krevende kunstform, den råkommersielle midtempolåt likeså, men «For A Moment» har ingen spor etter verken genuin svulstighet eller noe av det som kan gjøre råkommersiell pop til noe mer enn fyllmasse på spillelistene i landets treningsstudioer. Det er i stedet blitt en av de huleste popplatene dette landet har hørt i år, luft og tekstlige kjærlighetsklisjeer i lettvekterklassen, forglemmelige melodier og refrenger som markerer seg med en påfallende mangel på klebrighet.

Hvorvidt det hadde vært bedre å overlate hele albumet til ett produksjonsteam – Espen Linds Espionage-lag eller Waterfall-gjengen, for eksempel – i stedet for å lage en smakløs lapskaus av pregløse samarbeidspartnere, er ikke godt å si.

Maria Arredondo selv framstår i hvert fall som en artist som bare unntaksvis, og knapt nok det, klarer å prege sin egen plate med noen form for hørbar personlighet eller gi det seige låtmaterialet et skinn av karisma eller glød. Popmusikk har ikke lov til å være så kjedelig.

I salg fra mandag.