Maria Bonnevie og kjæresten filmer med Marius Holst

STARBY I SVERIGE (Dagbladet): Maria Bonnevie er psyko og ekskriminell, forloveden Mikael Persbrandt en slesk selger, når Marius Holst igjen er klar for norske kinolerreter med dogmeinspirerte «Øyenstikkere».

- Det har vært tøffere enn ventet, innrømmer Maria Bonnevie.

Hun sitter ledig antrukket i drillo-støvler og joggebukse. Nyklipt er 27-åringen også - på innspillingens første dag - av sin halvgærne motspiller dansken Kim Bodnia. Som spiller aggressiv ektemann, og som er så langt inne i sin rollefigur at han ikke vil prate med pressen.

- Når han spiller syk blir han nesten syk, forteller produsent Sigve Endresen.

Bodnia vakte oppsikt da han fikk nervesammenbrudd etter å ha spilt hovedrollen i filmen « Bleeder » i fjor. Han er en såkalt «method actor» som lever seg helt inn i rollene han skal framstille.

Alt går i rekordfart når Marius Holst igjen er klar for norske kinolerreter. Manuset ble skrevet på fire måneder, innspillingen skal være unnagjort på 18 dager og premieren er allerede på nyåret. Med seg har han tre av Nordens mest ettertraktede skuespillere.

- Altså, Kim møtte jeg på flere festivaler i tida etter «Ti kniver i hjertet», Mikael har jeg pratet med ved flere anledninger og Maria vokste opp i samme gate som meg. Jeg har alltid hatt lyst til å ta bort prinsessesløret på Bonnevie, men vi sliter med å gjøre henne stygg nok, innrømmer han.

Deilige Holst

Hovedpersonen selv forteller at Bodnia ikke er så gæren, at det er bedre enn å spille mot Antonio Banderas og at Marius Holst har en deilig personlighet.

Forloveden Persbrandt ankommer sofaen med cowboyhatt og brask og bram og forteller at Maria har lært ham alt om å være menneske på jorda.

- Når var det dere skulle gifte dere igjen?

- Har dere pratet om bryllupet? spør han forundret før en rødblussende kjæreste dytter en kjærlig albue i siden på han.

- Vi har ikke det.

«Øyenstikkere » er basert på en 20 siders novelle av Ingvar Ambjørnsen. I mars møtte manusforfatter Nicolai Frobenius og Marius Holst skuespillerne for første gang og utviklet rollene. Og her, dypt i de svenske skoger er vi kommet fram til den tiende innspillingsdagen.

- Hehe, det går i Hotel Cæsar-fart, vi spiller inn rundt 10 minutter om dagen, gliser Holst.

Thriller

I dogme-ånden er manusforfatter Nicolai Frobenius plassert med en bærbar pc og campingvogn på settet. Hver kveld går han sammen med de tre skuespillerne og regissøren gjennom morgendagens scener og tilpasser manuskriptet i forhold til utviklingen i handlingen.

- Mandag fikk vi beskjed om at det brant i en låve, da var Nicolai tilbake i Norge, men jeg ringte han på mobilen og sammen fikk vi skrevet den inn i manuskriptet. Vi filmet mens vi ventet på brannmannskapene, forteller en stolt regissør.

Filmen, en psykologisk thriller, handler om Eddie (Bodnia) og Maria (Bonnevie) som har flyttet til et småbruk på landet for å komme seg unna et kriminelt liv i storbyen. Så dukker den sleske selgeren Jarl (Persbrandt) opp og et trekantdrama utvikler seg når Jarl legger seg etter Maria.

KLINER TIL: Etter harde dager som en innelukket og psyko, ekskriminell dopmisbruker er det godt å hvile munnen mot forloveden Mikael Persbrandts munn for norske Maria Bonnevie.
STORTRIVES: - Det er deilig å være tilbake, sier regissør Marius Holst.