SECONDHAND: I en kjole til bare 300 kr beviser Maria Bonnevie at man også kan være flott med gjenbruk. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SECONDHAND: I en kjole til bare 300 kr beviser Maria Bonnevie at man også kan være flott med gjenbruk. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

Maria Bonnevie på Amanda i 300-kronerskjole

Satser på secondhand under prisutdelingen.

||| Haugesund (Dagbladet):

Prisutdelinger er gjerne de dyre designerkjolenes aften.

Men i Haugesund i kveld viser Maria Bonnevie at man kan bli minst like flott med gjenbruk.

- Kjolen er i fløyel. Og det er faktisk en seccondhandkjole til 300 kroner, røper Bonnevie overfor Dagbladet.

- Ligger det bare estetikk, eller også miljøhensyn bak valget?

- Jeg skal innrømme at jeg ikke tenkte så langt. Jeg valgte den mest fordi jeg synes den er fin.

Bonnevie er med rollen som narkoman mor i «Engelen» en av tre nominerte til prisen for beste kvinnelige skuespiller her på filmfestivalen i Haugesund.

Hun er i festivalbyen uten kjæresten Fredrik Skavlan, som måtte jobbe. Og hun innrømmer at spenningsnivået er skyhøyt nå bare noen timer før priskonvolutten sprettes.

- Temaet i filmen er blitt veldig viktig for meg, så det vil være utrolig stort for meg, men ikke minst for filmen, om jeg vinner. Men det kan bare bli en vinner. Skal noen vinne, må noen tape.

Kjemper mot stortalent En av dem Bonnevie må kjempe mot, er det 18 år gamle stortalentet Karoline Stemre. Hun er nominert for rollen som problemungdom i «Vegas».

- Det vil være veldig stas om jeg vinner, men det vil uansett bare være en bonus. Det føles utrolig stort å ha blitt nominert, sier hun.

NOMINERT: Herman Sabado (t.v.) er nominert til beste mannlige skuepiller for «Upperdog», der han blant andre spiller mot Mads Sjøgård Pettersen. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
NOMINERT: Herman Sabado (t.v.) er nominert til beste mannlige skuepiller for «Upperdog», der han blant andre spiller mot Mads Sjøgård Pettersen. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Med åtte nominasjoner kan «Vegas» ta storeslem i kveld.

Det samme kan Sara Johnsens «Upperdog», som har like mange nominasjoner.

Hovedrolleinnehaver Hermna Sabado, som er nominert til prisen for beste mannlige skuespiller, har imidlertid et problem dersom han skulle stikke av med statuetten: Han ingen peisehylle å sette den på.

- Uansett er det selvsagt veldig spennende akkurat nå. Jeg merker at det er noe som skal skje i kveld, for å si det sånn. Så det er best å holde seg til Farris enn så lenge.

Vil skjule skuffelsen «Upperdog»-medspiller Mads Sjøgård Pettersen, som vant prisen for beste mannlige birolle med «Nord» i fjor, sier han setter pengene sine på Sabado.

- Han er en soleklar vinner i mine øyne, skryter han.

Om «Upperdog» blir kveldens vinner, gjenstår å se. Regissør Sara Johnsen, som er nominert til prisen for beste regi, er i hvert fall klar på følgende:

- Jeg blir skuffa om jeg ikke vinner. Men jeg skal prøve å skjule det, smiler hun.

NYKOMMERE: Sindre Kvalvåg Jacobsen (t.v.), Jørgen Hausberg Nilsen og Karoline Stemre er nominerte til henholdsvis beste mannlige birolle, beste mannlige skuespiller og beste kvinnelige skuespiller for «Vegas».  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
NYKOMMERE: Sindre Kvalvåg Jacobsen (t.v.), Jørgen Hausberg Nilsen og Karoline Stemre er nominerte til henholdsvis beste mannlige birolle, beste mannlige skuespiller og beste kvinnelige skuespiller for «Vegas». FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer