Maria er NRKs nye nerd

Maria (18) fikk jobb i NRK fordi hun er så flink til å forklare gamle damer hva en Playstation er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DET SOM ER ARTIG, er jo at man kan gjøre sånt man ikke kan gjøre i virkeligheten. Hvis jeg spiller «Splinter Cell», så er jeg en spion som sniker seg rundt, skikkelig sånn snike-snike. Jeg liker å snike, hvor i all verden skal jeg drive med snikspionering her i Tromsø? Folk ville sett rart på meg, sier Maria Arlén Larsen (18).

Snart må spillfrelste forholde seg til at Maria liker «Splinter Cell» og hater «Dead or Alive: Extreme Volleyball» («Damer med minimale bikiner, dette må jo ha en høyere mening enn den vrikkinga, tenkte jeg, men nei».) I neste uke blir Tromsøjenta programleder for Norges første spillprogram på tv. «Nerd», skal det hete.

OG AKKURAT NÅR MAN kan regne med at nerdene har stått opp og hivd i seg frokost, dukker Marias blide åsyn opp på skjermen. Særlig hvis det er søndag, kanalen er stilt inn på NRK2 og klokka er omtrent 14.00. Da skal hun lede live sms-tv to timer i strekk, og folk kan få kommentere de dyptgående anmeldelsene, tekste inn spørsmål, og noen heldige utvalgte får spille online mot Marias spilleksperter.

- Live i to timer. Hallo, det blir jo kjempeartig, mener Maria.

På audition måtte hun late som om hun skulle forklare en gammel dame hva en playstation er. Hun var nok ganske flink. Jobb fikk hun i hvert fall, selv om hun bare har litt erfaring fra lokal-tv i Tromsø.

- Jeg skal snakke sånn at de fleste forstår det. Altså ikke i koder, eller med forkortelser som gebea, engece og sånt. Det går jo like fort å si GameBoy Advanced og Nintendo Game Cube, sier Maria.

Selvfølgelig skal ikke programmet være bare for de ekstreme spillnerdene, men for, ja, absolutt alle som er interesserte i spill.

- Hvor interessert er du selv?

- Jeg fikk aldri noen spillkonsoller selv, men lånte av alle som ble lei, sier Maria.

Og det var visst mange av dem i gata til Maria.

- Men jeg kan nok ikke måle meg med nerdene hos det annet kjønn. Men da jeg fikk «The Sims» på pc, da satt jeg kanskje sånn 8-9 timer i strekk. Og da jeg fikk «The Wind Waker» ...

Halvard Jakobsen er prosjektleder for «Nerd» og bekrefter at Maria absolutt er en spillerske . Det var jo det han ville ha. Hun er dessuten frekk og uredd. Men det er klart: Hun er ikke blant de ekstremt flinke spillerne, det er ikke snakk om at hun kan hevde seg i toppen av «Warcraft» eller «Quake»-spillene, forklarer Halvard.

- JEG HAR HØRT om en del jenter som spiller, men de finnes ikke i min omgangskrets, sier Maria.

Kanskje det blir annerledes nå.

- Jenter må lære seg å like det, prøve det. Og ikke gi seg med en gang.

I begynnelsen synes hun det var litt rart å gå rundt å skyte på folk hele tiden.

- Jeg tror jenter synes akkurat det er litt uvant, sier Maria.

- Er du redd for å bli oppfattet som nerd?

- Jeg er jo litt spillenerd. Jeg mener ikke at det er noe negativt ladet ord.

<B>SJEFEN: Film- og musikkinteresserte har lenge hatt egne programmer på tv. Nå får også spillentusiastene sitt eget program. Det skal Maria Larsen lede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer