Maria i sola

KRISTIANSAND (Dagbladet): Maria Solheim fikk være bare ett døgn på Quarten. - Jeg er på farta hele tida, sier hun til Dagbladet.

Været i Kristiansand er mer lunefullt enn det Quart-folket er vant til. Men da vi treffer Maria Solheim i strandkanten, er det ingen ting å utsette på sommerstemningen.

Sola varmer godt, selv om vinden fra sør er litt sur.

- Jeg har dessverre ikke anledning til å være på festivalen. Bandet og jeg er på veien og må videre.

Snart ferie

Hennes første plate er lansert i Tyskland, og hun kommer nettopp derfra etter en toukers turné. Hun er sliten, men i god form.

- Jeg gleder meg til sommerferien. Da skal jeg pusse opp og male min nye leilighet. Jeg har bodd to år i Oslo nå. Flyttet nylig fra Grünerløkka til Bislet. Det ble for hektisk for meg på østkanten. Jeg vil ha ro, og da er Bislett bedre.

Solheim ser også fram til noen dager med fisking i Ål i Hallingdalen.

- Jeg liker å fiske. I ferien skal jeg koble helt ut. Gjøre noe helt annet enn det jeg gjør til daglig. Det blir ikke tid til å besøke foreldrene mine i Vesterålen.

Attpåklatt

Den 20 år gamle unge kvinnen har på to år blitt en kjent artist. Hitene «Lady of My Life» fra debuten «Barefoot» og «Two Minutes - Ten Hours» og «Richard» fra den nye cd-en «Behind Closed Doors» har gitt henne mye radiospilling.

- Jeg ser på meg selv som privilegert. Er utrolig heldig.

Maria er attpåklatt med seks eldre søsken. Hun kommer ikke fra noen typisk velstående familie, som hun uttrykker det - men kontakten mellom henne og familien er god.

- Ved å ha så mange søsken lærer man mye om seg selv og andre. Det har hjulpet meg å være ærlig. Det er ingen forskjell på meg som privatmenneske og artist.

- Jeg er sårbar og egentlig et veldig skjørt menneske, men tør å være det.

MÅ VIDERE: Gårsdagen var Maria Solheims første møte med Quart-festivalen. - Skulle gjerne blitt noen dager, men jeg må videre og spille, sier den unge artisten fra sin plass ved vannkanten.