Maria må avlyse

Maria Bonnevie (34) har trolig fått hjernerystelse og er sykmeldt til søndag.

I kveld skulle Maria Bonnevie etter planen stått på scenen i Oslo-premieren av den kritikerroste «Brand»-forestillingen.

Det blir det ikke noe av.

Lørdag skadet den kjente skuespilleren seg på scenen i Bergen. Ifølge Nationaltheatret ble Bonnevie sykmeldt etter sterke smerter i nakke og hode. De siste undersøkelsene tyder på at det dreier seg om en hjernerystelse.

- Hun er under utredning og det er ikke truffet endelig diagnose, men hun har symptomer som kan indikere hjernerystelse. Maria Bonnevie ønsket selv å spille i dag, men Nationaltheatret valgte i samråd med lege å avlyse forestillingen i kveld, i morgen og på lørdag for å gi henne ro og hvile, skriver informasjonssjef Ingrid Handeland ved Nationaltheatret i en e-post til Dagbladet.no.

Avgjørelsen ble tatt for kort tid siden.

Maria Bonnevie spiller Agnes i oppsetningen av Ibsens kjente drama. Det var etter lørdagens forestilling på Den Nationale Scene i Bergen at den kjente skuespilleren fikk smerter i nakken og måtte oppsøke lege. Oppføringen på Den Nationale Scene i Bergen var en samproduksjon mellom Nationaltheatret og Festspillene i Bergen, og regien er ved spanske Calixto Bieito.

Maria Bonnevie spiller mot Sven Nordin, og skaden hennes førte til at siste forestilling i Bergen måtte avlyses mandag.

-Bonnevie tror selv at skaden skjedde under prøve eller forestilling, men registrerte ikke smerter før etter forestillingens slutt lørdag kveld, sa Ingrid Handeland til Dagbladet onsdag.

Maria må avlyse

Handeland trodde da at Maria Bonnevie ville være klar for Oslopremiere i kveld. Nå er forestillingene avlyst til og med søndag.

-Vi regner med at hun er helt frisk og kan spille på mandag, sier informasjonssjefen nå.

Alle de første «Brand»-forestillingene på Nationaltheatret er utsolgt. Både stykket og Maria Bonnevie har fått strålende kritikker. Dagbladets anmelder Andreas Wiese sa blant annet følgende om «Brand»: «Bonnevie spiller rollen med en fascinerende blanding av Dramaten-kjølig klarhet og ekspressive utbrudd. (.) I Bieitos regi står Agnes og Brands vilje til eget offer og egen lidelse klarest fram».

Maria Bonnevie i «Brand». Foto;. Pressebilde
Maria Bonnevie i «Brand». Foto;. Pressebilde Vis mer
Maria Bonnevie har fått hjernrystelse. Foto: Scanpix
Maria Bonnevie har fått hjernrystelse. Foto: Scanpix Vis mer