Maria Mena gir deg både varm klem og klam samtale

«Viktoria» viser en mildere side.

Foto: Håkon Eikesdal
Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med sin versjon av Ole Paus-ironien «Mitt lille land» viste Maria Mena hvilken trøst som kan finnes i musikken, hvilken samlende kraft den kan ha.

Hun — eller hennes bruk av sangen — viste også hvordan en tekst, et dikt eller en låt kan leve sitt eget liv, løsrevet fra sin opprinnelige mening. Det er jo noe av det fascinerende med en kunstform som popmusikk — hvor grenseløs den kan være.

Varm klem Musikk som lindring er langt i fra noe nytt når vi snakker om Maria Mena.

Bekjennende, sorgbearbeidende tekster om spiseforstyrrelser, tenåringsspleen, skilsmissesorg og den vonde kjærligheten har mer eller mindre blitt hennes varemerke.

Så også på hennes femte album, selv om tekstinnholdet er lysere, mer forsonende og modent denne gang. «This Too Shall Pass» føles for eksempel som en varm klem, mens «The Art Of Forgiveness» med overblikk presenterer en ganske komplisert forholdssituasjon man ikke kan unngå å følge med interesse.

Samtidig er noe av utfordringen ved Menas tekster at de tidvis blir for forankret til spesifikke hendelser — eller gir inntrykk av å være det — og såpass detaljerte i sitt alvor at de blir vanskelige å ta innover seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer