Maria Mena har all grunn til å smile

Vant Edvard-prisen i klassen «populærmusikk».

FORNØYD: Maria Mena får årets Edvard-pris i klassen populærmusikk og virker strålende fornøyd. Bildet er fra da hun hoppet inn som gjesteprogramleder for Lydverket i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen
FORNØYD: Maria Mena får årets Edvard-pris i klassen populærmusikk og virker strålende fornøyd. Bildet er fra da hun hoppet inn som gjesteprogramleder for Lydverket i fjor. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

(Dagbladet): Det var en tydelig stolt Maria Mena (26) som onsdag kveld fikk nyheten om at hun ble tildelt TONOs Edvard-pris i klassen «populærmusikk».

- Jeg vant Edvard-prisen i dag!! Det er en pris TONO gir ut hvert år til en artist de elsker, skrev artisten på sin Twitter-profil.

Artisten vant prisen for albumet «Viktoria», som kom ut i fjor.

Takker juryen 26-åringen tvitrer videre at hun føler seg beæret over at organisasjonen valgte akkurat henne til å motta prisen.

- Tusen takk til juryen!!, skriver hun.

«Maria Mena har utviklet seg til en låtskriver med en helt egen signatur. Melodiene har tatt form som vakre ballader og fengende poplåter, med en kraft som når fram til et publikum langt utover Norges grenser», står det i TONOs begrunnelse, som Mena har lagt ut på sin Facebook-profil.

Artisten spør fansen om hun bør feire.

- Jeg burde kanskje feire? Vin, ja eller nei?, skriver hun på Twitter.

TONO beskriver «Viktoria» som «menneskets kamp for å forsones med seg selv» og mener Mena «står fram som en voksen, markant skikkelse i norsk musikkliv.»

Stor premie Edvard-prisen er en utmerkelse innen norsk musikk utdelt av TONO, opphavsrettsorganisasjon for musikere og komponister, og kan bare mottas én gang. Prisen deles ut årlig og kan kun tildeles medlemmer i organisasjonen.

I fjor var det Susanne Sundfør som stakk av med prisen i populærmusikk for sitt kritikerroste album, «Brothel».

TONOs mål er å styrke musikklivet og øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere og deres verk.

Edvard-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg og består av 50.000 kroner, diplom og et trofé laget av Bruno Oldani.

Prisen ble delt ut for første gang i 1998, og blir delt ut i kategoriene «samtidsmusikk», «tekst til musikk», «populærmusikk» og «åpen klasse.»