Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maria Mena hetset på nett - svarer med «Fuck You»

- Jeg må ikke akseptere at folk er slemme mot meg.

GIR FINGEREN TIL TROLLENE: Maria Mena hørte ikke på svigermor da hun skulle titulere sin nye singel. Foto: Lars Myhren Holand
GIR FINGEREN TIL TROLLENE: Maria Mena hørte ikke på svigermor da hun skulle titulere sin nye singel. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Maria Mena (27) hadde i dag premiere på sin kommende singel på NRK P3s «Popsalongen». Den har fått det slående navnet «Fuck You» og er første smakebit fra hennes syvende album, «Weapon in Mind», som kommer i september.

Til programleder Aishath Afeef forklarte Mena at låta er en hilsen til alle trollene som slenger ut anonymt netthat.

På sin ferd ute på verdensveven kom hun nemlig over noen ukvemsord myntet på henne selv.

- Det er en låt jeg skrev etter at jeg leste noen «hyggelige» kommentarer om meg på YouTube. Jeg har lenge vært forundret over nettmobbing og hva mennesker kan tillate seg selv å skrive der. Det er ordentlig stygge kommentarer, sa Mena på «Popsalongen».

- Mobbing På spørsmål fra «Popsalongen»-Afeef om hva slags kommentarer som var skrevet om henne, bekreftet hun at det gikk på utseendet.

- Det var om vekta mi, sa Mena, som har vært åpen om at hun tidligere har slitt med spiseforstyrrelser.

Den 27 år gamle artisten sier at hun ikke synes det er greit at anonyme mennesker skal kunne gjemme seg bak et brukernavn og tro at de kan skrive hva som helst.

- Det er mobbing. Jeg vet at jeg er en profilert artist, men jeg har sett det bli gjort også mot vanlige personer og ungdom. Man må sette seg ned og si at nok er nok.

Høstalbum På spørsmål om hun ikke bare må akseptere slikt siden hun er en kjent person, er hun ikke enig.

- Jeg synes ikke at jeg må akseptere at folk er slemme mot meg, selv om jeg har valgt denne veien i livet.

«Fuck You» er i salg fra 18. mars. Når det gjelder tittelen, så skriver Maria Mena på Twitter at svigermoren hennes, moren til Dagblad-journalist Eivind Sæther, har forsøkt å få henne til å endre den til «Drittsekk» uten hell.

Facebook-siden sin skriver Mena at hun er veldig stolt av albumet som kommer til høsten.

- Etter utgivelsen av «Viktoria» hadde jeg et behov for å forlate komfortsonen min og tøye grensene kreativt. Resultatet er et album som får meg til å smile, være selvsikker, gråte og bli forelska i jobben min på nytt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!