Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maria Mena kan bli 3 x spellemann

Maria Mena (16) kan få tre Spellemannpriser. Hun er den eneste artisten som er nominert i tre klasser. Aldri tidligere er det påmeldt over 400 plater og låter.

- Spellemannprisen er jo en voksenpris, og jeg er nominert til hele tre priser. Da er jeg vel blitt voksen, da, utbryter Maria Mena. Gårsdagen gikk med til å feire og svare på tekstmeldinger og telefoner fra mange gratulanter.

Aldri tidligere er en så ung artist nominert til så mange Spellemannpriser.

Bobler av glede

Maria Mena skjønner ikke helt at det er sant at hun er nominert til de tre prisene Årets nykommer, Årets låt og Årets popsolist .

- Jeg tror ikke jeg vinner. Men det viktigste for meg er at jeg får møte så mange band og artister jeg er fan av. Jeg er fan av både Gåte og Maria Solheim, men det viktigste blir å få møte Thomas Dybdalh og få ei signert plate. Jeg synes de artistene er så mye større enn meg, sier Mena.

Hun bobler av glede, men kunne tatt litt mer i. For selv om hun konkurrerer med både Solheim og Dybdal om å bli Årets popsolist, er hun ingen lettvekter. Debut-cd-en «Another Phase» nærmer seg 40000 solgte.

- Jeg har oppnådd det jeg har lyst til, nemlig å lage musikk.

I studio

I fjor debuterte Maria Mena med cd-en «Another Phase», og man skal ikke høre mye på radio for å få med seg hitene «My lullaby» og «Free». Nylig kåret Aftenposten Aftens lesere henne til årets beste kvinnelige artist, og «Free» til årets beste låt.

Fram til sommeren skal Maria Mena kutte ut alt som ikke har med musikk å gjøre - bortsett fra sine nærmeste venner.

- Jeg skal ikke gå på skole før til høsten. Jeg har skrevet mange nye sanger, og har flere som er underveis. Tida fram til sommeren skal jeg tilbringe i studio. Til høsten eller vinteren kommer ei ny plate. Den blir mer melankolsk og voksen. Jeg skal ikke gjenta meg selv, sier Mena.

Kjærester har hun i hvert fall ikke tid til.

- Gutter på min alder er ofte så umodne. Jeg vil vente til jeg blir eldre. Men bestevennen min Morten skal bli med på Spellemann-showet. Jeg må bare spørre ham først.

TV2 er vertskap

Det 31. Spellemann-showet blir sendt fra Oseberg Kulturhus i Tønsberg lørdag 22. februar - og for første gang på TV2. Kanalen opplyser at Spellemannprisen blir relativt tradisjonelt og laget over samme lest som TV2s «Gullruten».

Jurysekretær Karene Lyngholm i Spellemann-komiteen er glad for at TV2 er vertskap.

- Etter 30 år med NRK var det på tide med et skifte. Årets show blir nok dyrere enn tidligere, men det skal også bli det beste, sier Lyngholm.

Hun opplyser at det totalt er 416 påmeldte fonogrammer, inkludert videoer. Årets videopris, Årets spellemann, Hedersprisen og Bransjeprisen blir offentliggjort under showet. Dersom Hedersprisen og Bransjeprisen blir delt ut i år, skal hele 21 utmerkelser kringkastes på 80 minutter.

Bare Maria Mena fikk tre nominasjoner, men disse fikk to: Bjørn Eidsvåg, Truls Mørk og Paperboys .

FLEST NOMINASJONER: Maria Mena er bare 16 år, men er den artisten som har fått flest nominasjoner til Spellemannprisen for 2002. - Helt fantastisk. Det er ikke sikkert jeg vinner, men jeg får helt sikkert møte mange artister jeg er stor fan av, sier Maria Mena.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media