Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maria mot stjernene

Maria Bonnevie kan snart få sitt internasjonale gjennombrudd. Under filmfestivalen i Berlin vil hun bli presentert som en «shooting star» i europeisk film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kan bety at Maria Bonnevies framtid som skuespiller blir ytterligere gullkantet.

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk beskjeden, sier Maria Bonnevie.

Hva som vil skje i Berlin, er hun usikker på, men regner med at hun vil delta på middager og møter med sentrale personer i europeisk filmbransje. En eventuell framtid i Hollywood har Bonnevie et svært så avslappet forhold til.

- Det ville vært flott å få et skikkelig tilbud derfra, men det er ikke mitt store mål. Jeg er glad i europeisk film, der ligger drømmene mine, sier Bonnevie.

Potensial

Maria Bonnevie har hovedrollen både i den Berlin-klare «Øyenstikker» og i «Jeg er Dina». Hun vil i framtida også bli sett i filmer som «Himmelfall» og «Syndere i sommersol».

I april er hun tilbake på Dramaten i Stockholm.

- Maria har absolutt potensial til å bli en internasjonal stjerne. Å få vist seg fram i Berlin er viktig for karrieren, sier produsenten for den kommende storfilmen «Jeg er Dina», Axel Helgeland.

«Jeg er Dina» ble tilbudt en plass i Berlin-festivalens Panorama-klasse, noe produsent Axel Helgeland avslo. Han ville ha filmen i konkurranseklassen, og satser nå heller på filmfestivalen i Cannes.

High Fidelity

Siden 1998 har organisasjonen European Film Promotion lansert europeiske kommende stjerner under filmfestivalen i Berlin. I fjor var Gøril Mauseth en av 17 «shooting stars». Danske Iben Hjejle var «shooting star» i 1999, og året etter dukket hun opp i Hollywood-filmen «High Fidelity».

Axel Helgeland er ikke i tvil om at også Maria Bonnevie er en skuespiller som kan komme langt.

- Jeg vil si at hun er den skuespilleren i Skandinavia med størst potensial. Maria er en veldig sensitiv skuespiller med et bredt register.

Hele Norges coronakart