Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maria og Marius vil erobre Berlin

BERLIN (Dagbladet): - Jeg kan jo ikke gå rundt og tro at alle dører til Hollywood og europeiske filmstudioer åpnes for meg fordi jeg er her i Berlin. Men noen dører, kanskje. Det hadde vært moro. Det er i europeisk film drømmen min ligger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Bonnevie har et muntert, avslappet forhold til sin status som såkalt shooting star under den 52. filmfestivalen i Berlin.

- Jeg tar det som det kommer. Det er fantastisk bare å være her, å få bo på flott hotell og bli invitert på middager med produsenter og regissører. Foreløpig vet jeg ikke så mye om hva som venter meg her i Berlin, sier norsk-svenske Maria til Dagbladet.

Hun blir betegnet som et av de største talentene i europeisk film. I Berlin er hun en av 17 «shooting stars» som festivalledelsen lanserer.

Kontakter

- Noen telefonnumre, noen halve løfter, bare det er bra. For det er under slike festivaler kontakter knyttes, sier regissør Marius Holst.

I går kveld presenterte de to «Øyenstikker» på kinoen Zoo-Palast for et publikum som på årets festival har større forventninger enn kanskje noen gang. Der var også Marias to motspillere i den kritikerroste psykologiske thrilleren, danske Kim Bodnia og hennes svenske kjæreste Mikael Persbrandt.

«Øyenstikker» blir vist i den såkalte Panorama-avdelingen, men var nær ved å bli funnet verdig for selve hovedkonkurransen.

Cannes

Det samme var også Marias neste storfilm «Jeg er Dina». Men da det endte med tilbud om å være med i Panorama-delen, valgte produsent Axel Helgeland å satse på Cannes i stedet.

- For en film som «Øyenstikker» passer nok et februargrått Berlin bedre for markedsføringen enn strålende forsommer ved Middelhavet, ler Marius Holst.

Bortsett fra Sverige og Danmark blir all internasjonal lansering av filmen konsentrert om Berlin-festivalen.

«Øyenstikker» er basert på Ingvar Ambjørnsens novelle «Natt til mørk morgen».

Før den lanseres i Berlin, ble «Øyenstikker» hedret med pris på Göteborg-festivalen.

Marius Holst har gode erfaringer fra Berlin. Her fikk hans «Ti kniver i hjertet» fra 1994 den ettertraktede Blaue Engel-prisen.

MUNTERT: Maria Bonnevie og Marius Holst har gode følelser for Berlin-festivalen og framvisningen av «Øyenstikker». En bra måte å markedsføre både Maria og filmen på.
Hele Norges coronakart