Maria topper nykommer-lista

Maria Menas debutalbum har solgt 12 000 eksemplarer i løpet av den første uka i USA. Dermed topper 19-åringen Billboards nykommerliste.

En vaklevoren opptreden hos David Letterman har ikke skremt amerikanerne fra å kjøpe Maria Menas album «White Turns Blue». Albumet ble sluppet forrige tirsdag, og gikk rett inn på førsteplass på Billboard Top New Artist Chart. Og bare i løpet av den første uka var det solgt hele 12 000 eksemplarer av plata over disk.

Positivt overrasket

-  Sony Music i USA anslo at Maria ville selge rundt 10 000 eksemplarer den første uka, så starten har vært bedre enn forventet. Samtidig er det veldig positivt at hun går inn på førsteplass på nykommerlista. Det betyr at hun blir lagt merke til av media som skriver om nye artister, forklarer Jan Østli, markedssjef for Sony Music i Norden.

Albumet er nå nummer 102 på Billboard Top 200, som ukentlig oppdaterer hvem som selger flest plater i USA.

Nedover for singelsalget

Singelsalget går derimot nedover. Etter å ha vært oppe på 15. plass over mest solgte singler, er «You're The Only One» nå nede på en 25. plass i sin niende uke. Det bekymrer imidlertid ikke Østli, som påpeker at det generelt selges lite singler. Han er mer skuffet over radiospillinga av singelen.

-  Singelen snudde veldig fort på lista over mest spilte sanger på radio. Det betyr at vi ikke får det enorme trykket som vi trenger for en mest mulig effektiv markedsføring. Albumet blir tyngre å få ut, påpeker markedssjefen.

Maria Mena skal reise rundt i USA til midten av august. Da venter blant annet tv-opptredener i Danmark, hvor hun i tre uker i sommer toppet spillelistene på Danmarks Radio. I september og oktober skal artisten reise rundt i Europa, før hun avslutter i Australia og Japan.

SELGER I USA: Maria Mena har allerede solgt 12 000 eksemplarer av albumet «White Turns Blue» i USA. I Norge er det solgt rundt dobbelt så mange album.