Mariah brøt sammen

Da en hysterisk Mariah Carey (31) kastet porselen rundt seg og skar seg til blods forrige uke, måtte moren hennes ringe nødnummeret. Popprinsessen gjennomgår nå psykiatrisk behandling.

Mariah Carey (31) er verdens mestselgende artist med 140 millioner solgte plater og lengre fartstid på toppen av billboardlista enn både Elvis og Beatles.

Hun var prinsessen som tok verden med storm med debutplata «Mariah Carey» i 1990. Ti år seinere ble hun kåret til «årtusenets kvinnelige artist» under World Music Awards.

Singel igjen

Ifølge Mariahs pressetalskvinne gjennomgår hun nå «psykiatrisk behandling for et «fysisk og følelsesmessig sammenbrudd» forårsaket av stort arbeidspress og søvnmangel. Ryktene om selvmordsforsøk blir kategorisk avkreftet. I tillegg skal det tre år gamle forholdet til latinostjernen Luis Miguel være over, skriver Expressen. Før sammenbruddet ble Mariah observert sammen med Eminem.

Eventyret om Mariah Carey startet på en fest i 1988. Der traff hun Sony-sjefen Tommy Mottola og ga ham en demo med egne sanger. Et par dager seinere hadde hun platekontrakt, og fem år seinere giftet hun seg med Mottola, et ekteskap som varte i fire år.

Vanskelig barndom

Mariah Carey vokste opp i trange kår i Huntington utenfor New York. Foreldrene hennes ble skilt mens hun var liten, og søsteren prostituerte seg for å skaffe penger til dop. Søsteren er i dag hivsmittet og narkoman. Carey overlevde gjennom sangen, og etter gjennombruddet har hun jobbet nærmest døgnet rundt. Hun har nettopp spilt inn og delvis produsert to filmer, ««Glitter» og «Wise Girls». Det var mens hun reiste rundt og drev promotion for disse at de første tegnene på at noe var galt begynte å vise seg. Under et intervju med MTV snakket hun forvirret og usammenhengende og begynte å kle av seg.

- Dette er noe som har bygd seg opp over tid, sier en av hennes venner til avisa Daily Star.

Nylig skrev Carey under tidenes platekontrakt med Virgin, som garanterer henne over 200 millioner kroner per album. Fra sykehuset sendte Carey beskjed til Virgin-ledelsen om at hun akter å holde sin del av avtalen, etter en periode med ro og hvile.

<B>SYKMELDT:</B> Mariah Carey toppet artistlista da MTV feiret tjue-årsjubileum onsdag. Carey har nylig gjort ferdig et nytt album og to filmer og knakk til slutt fullstendig sammen.