Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mariah Carey spiller julekonsert i Norge:

Mariah Carey kommer til Norge

Skal spille konsert i desember.

KOMMER TIL NORGE: Mariah Carey kommer til Norge i desember med sin «All I Want For Christmas Is You»-turne. Foto: NTB scanpix / Shutterstock
KOMMER TIL NORGE: Mariah Carey kommer til Norge i desember med sin «All I Want For Christmas Is You»-turne. Foto: NTB scanpix / Shutterstock Vis mer

Mariah Carey kommer til Norge med sin «All I Want For Christmas Is You»-turné, en forestilling satt sammen av superstjernas mest berømte julesanger.

Konserten skal gå av stabelen i Sørmarka Arena i Stavanger 1. desember.

- Mariah Carey er et ikon, en legende, et pop-fenomen og en fantastisk liveartist, så gå for all del ikke glipp av muligheten til å høre henne synge julen inn i Stavanger. Dette blir en kveld med høy gåsehudfaktor, skriver arrangøren Live Nation i en pressemelding.

Konserten er et samarbeid mellom Live Nation og P7 Klem.

Bestselgende kvinnelige artist

Mariah Carey er den bestselgende kvinnelige artisten gjennom tidene, med mer enn 200 millioner solgte album og 18 Billboard Hot 100 førsteplasser.

Hun har gjort spesielt stor suksess med julelåten «All I Want for Christmas Is You», som er en selvsagt del av hennes juleturné. Hiten, som hun skrev på 15 minutter for 24 år siden, er blitt den årlige bestselgende julesingelen, og har ifølge The Economist tjent inn over 60 millioner dollar siden den ble gitt ut.

Carey laget låta sammen med Walter Afanasieff, og på et kvarter hadde de snekret sammen både låtas akkorder, struktur og melodi. Den ble skrevet til artistens første julealbum, «Merry Christmas», som kom ut i 1994, og som inneholdt en blanding av coverlåter og egenprodusert materiale.

Albumet har vært det bestselgende julealbumet flere år, og solgt over 14 millioner eksemplarer verden over.

Skandalekonserten

Sist gang Carey var i Norge, var da hun spilte i Oslo Spektrum i 2016. Seinere samme år gikk det ikke helt som det skulle da sangstjerna Mariah Carey (46) spilte på Times Square i New York under den årlige nyttårsfeiringen i storbyen.

Under opptredenen, som var en del av programmet «Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Seacrest», begynte hun å snakke til publikum, mens playbacken spilte i bakgrunnen.

Hun slet også med å holde seg oppreist, og skal ha kommet med en rekke merkelige uttalelser. Det hele endte med at Carey rett og slett stormet av scenen, meldte Daily Mail.

Etter opptredenen stormet det rundt popstjerna, som fikk massiv kritikk for oppførselen. I et intervju med Entertainment Weekly i etterkant av episoden, sa superstjerna at hun er ydmyket.

- Alt jeg kan si er at Dick Clark var en utrolig person og jeg var heldig som fikk jobbe med ham da jeg først startet i musikkbransjen. Jeg er overbevist om Dick Clack ikke ville latt en artist gå gjennom dette og han ville ha vært like ydmyket som jeg var på det tidspunktet, sier hun.

På spørsmål om dette vil gjøre henne skeptisk til å opptre på TV igjen, svarte hun at det ikke vil stoppe henne fra å gjøre en ny live-opptreden.

- Men det gjør at jeg ikke tør å stole på noen utenfor mitt eget team, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media