Mariah Carey

«Rainbow» er som en hvem er hvem-liste i amerikansk pop og r'n'b.

«Rainbow» er som en hvem er hvem-liste i amerikansk pop og r'n'b. Gjesteartistene inkluderer rapperne Missy Elliott, Snoop Dogg, Jay-Z og Usher, mens låtskriver/produsent-teamene består av blant andre David Foster, Diane Warren, Jermaine Dupri, Master P og Janet Jacksons bakmenn, James Harris III og Terry Lewis.

Resultatet er et lynproft resultat. Carey har gjort et heldig valg når hun de siste årene har flørtet kraftig med den svarte delen av soulscenen. Utviklingen fortsetter på «Rainbow». Låter som «X-Girlfriend», «Crybaby» og singelen «Heartbreaker» fungerer takket være snedig og leken produksjon. Rapperne Jay-Z og Snoop Dogg gir også Carey et løft, både musikalsk og troverdighetsmessig.

Carey er likevel en ganske så glatt og likegyldig vokalist. Hun har en kjølig, distansert stemme som ikke evner å formidle et følelsesliv som ifølge Mariah selv har vært utsatt for store påkjenninger det siste året. Og fortsatt lider hun under det vokalonanikomplekset som har blitt hennes fremste varemerke. Mariah selv og hennes folk er så opptatt av å vise hvor stor variasjon og dybde det er i stemmen, at det blir påtrengende og anmasende.