Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mariann giftet seg i fengselet med massemorder: - Han dro meg i håret og sa: «Till your death do us part»

I dokumentaren «Morderen på den hvite hesten» forteller Mariann hvorfor hun giftet seg med mannen som er dømt til livstid for trippeldrap. 

DOKUMENTAR: Det fikk stor oppmerksomhet i mediene da Mariann Poulsen i 2008 giftet seg med massemorderen Peter Lundin, som soner livstidsdom for trippeldrap. Samtidig levde hun et dobbeltliv, og hadde samboer og barn. FOTO: Brian Curt Petersen / DR 3 / NRK
DOKUMENTAR: Det fikk stor oppmerksomhet i mediene da Mariann Poulsen i 2008 giftet seg med massemorderen Peter Lundin, som soner livstidsdom for trippeldrap. Samtidig levde hun et dobbeltliv, og hadde samboer og barn. FOTO: Brian Curt Petersen / DR 3 / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2008 gifter Mariann Poulsen seg med Peter Lundin, som er en av Danmarks mest beryktede mordere. Ekteskapet inngås i Østjyllands Statsfengsel, hvor Lundin soner en livstidsdom for drap. Samtidig venter Marianns kjæreste gjennom ti år på henne hjemme, sammen med deres felles barn.

I dokumentaren «Morderen på den hvite hesten», som nå er tilgjengelig på NRK Nett-TV, forteller både hun og samboeren om Poulsens dobbeltliv, og prisen for å være kjent som hun som giftet seg med Lundin.

Når Poulsen kommer ut av fengselet etter vielsen, står danske Ekstra Bladet utenfor. Historien får massiv oppmerksomhet, og snart vet «alle» hva hun har gjort. De vet også om trekantdramaet som utspiller seg mellom henne, samboeren og Peter Lundin.

Fra hun var 14 år

Lundin ble i 2001 dømt til livstid for å ha drept og partert sin samboer og hennes to barn på 10 og 12 år. I 1993 ble han også dømt til 20 års fengsel for drapet på sin mor, men straffen ble omgjort til 15 år.

Til tross for de grufulle handlingene, blir 14 år gamle Mariann Poulsen fascinert av Lundin når hun ser en dokumentar om ham sammen med moren til kjæresten.

Hun begynner å skrive brev til ham, og blir først skremt når han sender et brev tilbake. Men så fortsetter brevvekslingen i 1,5 år, og Poulsen følte at de hadde en spesiell forståelse for hverandre. Hun følte hun kunne fortelle Lundin alt hun tenkte på, og alt som påvirket henne.

- Jeg følte meg ikke elsket av noen i tenårene. Når man går med den følelsen konstant, så har man behov for å få en slags bekreftelse, sier hun i dokumentaren.

- Peter skrev jo ikke brev om å drepe mennesker. Han viste meg ikke den onde siden av seg selv, som vi så i dokumentaren. Den møtte jeg først senere, sier hun.

DØMT FOR MORD: Mariann Poulsen forteller i dokumentaren om en mann hun først følte elsket henne, og som hun senere oppfattet at presset henne til å gifte seg med ham. FOTO: DR 3 / NRK
DØMT FOR MORD: Mariann Poulsen forteller i dokumentaren om en mann hun først følte elsket henne, og som hun senere oppfattet at presset henne til å gifte seg med ham. FOTO: DR 3 / NRK Vis mer

Manipulerende

Etter at moren oppdaget brevene tok brevvekslingen slutt. Lundin forsvant fra livet hennes i flere år, og hun fikk barn med ungdomskjæresten Brandur. Det er når paret flytter fra Færøyene til Danmark, at Poulsen bestemmer seg for å sette et ansikt på personen hun brevvekslet med, og møte ham i fengselet.

Hun hadde bare tenkt å se ham én gang, og så lukke den døren. Det skjedde ikke.

Fra det andre møtet i fengselet fikk de et forhold. Hele tiden uten at Poulsens samboer visste noe som helst. I begynnelsen følte hun at hun var sammen med en person som elsket henne og forstod henne. Etter hvert ble han derimot mer og mer manipulerende, og Poulsen sier hun følte at han tvang henne til å gifte seg med ham.

Hun forteller at hun gråter foran presten før vielsen, sier at hun ikke vil gifte seg med Lundin og at hun er redd. Hun føler at hun skriker det ut, men har i ettertid kommet fram til at hun i virkeligheten kanskje ytret ordene så stille at ingen reagerte.

BEGGE SIDER: I dokumentaren forteller både samboeren Brandur og Mariann Poulsen om hvordan dobbeltlivet påvirket dem. Her er de tilbake i rettssalen, og forteller om rettstvisten om deres felles barn. FOTO: Brian Curt Petersen / DR 3 / NRK
BEGGE SIDER: I dokumentaren forteller både samboeren Brandur og Mariann Poulsen om hvordan dobbeltlivet påvirket dem. Her er de tilbake i rettssalen, og forteller om rettstvisten om deres felles barn. FOTO: Brian Curt Petersen / DR 3 / NRK Vis mer

Stor medieoppmerksomhet

Historien om Poulsen som giftet seg med Danmarks mest beryktede morder, fikk stor medieomtale i Danmark. Avisen Ekstra Bladet fattet også særlig interesse for trekantdramet, og en journalist som jobbet med saken er også intervjuet i dokumentaren.

Her nevnes også rettstvisten om omsorgen for datteren, som Poulsen til slutt fikk.

I november 2009 leverte Poulsen skilsmissepapirene til Lundin. Det var siste gang hun så ham.

- Peter var ikke hyggelig. Han dro meg i håret og sa: «Till your death do us part», forteller Poulsen i dokumentaren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!