Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marias mange ansikter

Maria Haukaas Storengs største problem er at hun ikke har én stil, men mange. «Idol-Maria» er bare én av dem.

I dag lander hun på Gardermoen etter ei ukes ferie i Egypt sammen med kjæresten, Hans Marius Hoff¨Mittet - bedre kjent som Tommy i «Hotel Cæsar» på TV 2.

-  Jeg trengte å lade batteriene. Nå er jeg klar til å platedebutere, sier hun til Dagbladet.

Sprikende stil

Neste uke kommer «Breathing», albumet med samme navn som radiosingelen som allerede er ute. Endelig, for plata skulle vært ute sist høst. Nå er Maria Haukaas Storeng spent på mottakelsen.

-  Vi måtte gjøre ting på nytt, derfor ble plata utsatt. Jeg er mer opptatt av hva publikum mener, enn hva anmelderne skriver. En dårlig anmeldelse skal ikke få gå inn på meg, og mange artister som får dårlige kritikker, selger bra. Det er det viktigste, sier Haukaas Storeng.

Grunnen til at hun er litt usikker på hva anmelderne vil si, er at musikkstilen på plata er så sprikende.

-  Her er popmusikk med flere smaker, litt rock, noe r&b, ballader og litt forskjellig. Problemet er at jeg ikke klarer å operere innenfor én sjanger, men må drive med mye forskjellig. Men det er også en styrke, tror jeg.

Lover overraskelser

Maria Haukaas Storeng skapte overskrifter da hun ble sendt ut av fjorårets «Idol»-konkurranse midtveis i showet, til tross for at hun var blant favorittene hos både musikkjournalister og publikum.

-  Jeg ser ikke på dette som noen revansje. «Idol» ga meg mye, og nå får jeg endelig gjøre det jeg alltid har ønsket, nemlig å gi ut min egen plate.

Hun fikk vist vist seg fram for et stort publikum, men lover at de som tror at de kjenner henne, skal bli overrasket.

-  Jeg har et langt større register både å opptre innenfor og å synge i. Folk har hørt meg skrike og ta i, men jeg kan også være lavmælt.

Haukaas Storeng har skrevet flere av sangene selv. Blant hennes største inspirasjonskilder kan vi nevne Lisa Nilsson og Silje Nergaard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media