Vant: Marie Therese Bjørnsen vant Dagbladets «Les Miserables»-konkurranse og skal nå på gratis luksusferie i Paris. Foto: Universal Pictures / Svein Bjørnsen
Vant: Marie Therese Bjørnsen vant Dagbladets «Les Miserables»-konkurranse og skal nå på gratis luksusferie i Paris. Foto: Universal Pictures / Svein BjørnsenVis mer

Marie (23) vant Dagbladets «Les Miserables»-konkurranse

- Hadde glemt at jeg var med.

(Dagbladet): I januar arrangerte Dagbladet en filmkonkurranse i forbindelse med storfilmen «Les Miserables».

Nå er det klart at det er Marie Therese Bjørnsen (23) fra Tønsberg som stikker av med turen til Paris, et opphold på femstjerners hotell, VIP-tur i Eiffeltårnet og en gourmetmiddag i restauranten 58 Tour Eiffel.

- Glemte konkurransen - Det er helt fantastisk. Jeg hadde faktisk glemt at jeg var med i konkurransen. De jeg fikk telefonen tok det er par sekunder før jeg skjønte hva det dreide seg om. Da sto jubelen i taket, og jeg fikk nok noen rare blikk, sier Bjørnsen til Dagbladet.

Musikklærerstudenten er stor fan av «Les Miserables». Hun har sett filmen to ganger, og har også fått med seg musikalen på West End i London.

Vant tur: Therese Bjørnsen kan glede seg til en tur til Paris.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vant tur: Therese Bjørnsen kan glede seg til en tur til Paris. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg driver med klassisk sang, og det er noe med musikken i «Les Miserables» som er så utrolig flott. Og Victori Hugos historie er helt fantastisk, sier hun.

- Hathaway imponerte Filmen er nominert til fire Oscar-priser, og skuespiller Anne Hathaway regnes som en av favorittene til prisen for beste kvinnelige birolle.

Bjørnsen er full av beundring for Hathaways rolleprestasjon.

- Jeg er så imponert, og synes hun gjorde en helt fantastisk rolle. Scenen hvor hun synger «I Dreamed A Dream» aleine er helt utrolig. Jeg var faktisk ikke fan av henne tidligere, hun har alltid hatt litt småkjedelige, typiske roller. Men «Les Miserables» viste en helt ny side av henne. Jeg tror vi får se henne i veldig mye spennende framover, sier Bjørnsen.

Til sommeren er hun ferdig utdannet musikklærer. Turen til Paris blir derfor ikke først til høsten. Med seg tar hun etter planen bestevenninna gjennom åtte år.

Skal besøke Louvre At nettopp Paris blir neste store reisemål kom som en bonus for 23-åringen som studerer på Hamar.

- Jeg elsker storbyer, og Paris var faktisk den neste byen på lista, sier hun.

- Jeg er veldig glad i kunst, musikk og kultur generelt, og skal undersøke mye om hva som skjer der. Det blir selvfølgelige et besøk i Louvre for å se «Mona Lisa». Ellers blir det bare å traske rundt. Det er det jeg liker å gjøre i storbyer, oppleve de litt ukjente krokene som ikke er turistfeller.

OSCAR-NOMINERT: Anne Hathaway er nominert til beste kvinnelige birolle under søndagens Oscar-utdeling. Foto: Joel Ryan / AP / NTB Scanpix
OSCAR-NOMINERT: Anne Hathaway er nominert til beste kvinnelige birolle under søndagens Oscar-utdeling. Foto: Joel Ryan / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Blir det noe shopping i Paris?

- Siden jeg er student blir det normalt ikke så mye av det. Men jeg skal spare litt penger til turen så jeg får shoppa litt ekstra, sier Bjørnsen, som også får 1000 kroner i lommepenger med i premien.