FORLATER NRK-SKUTA: Marie Komissar slutter i NRK og går til Universal. Foto: Leikny Havik Skjærseth / NRK
FORLATER NRK-SKUTA: Marie Komissar slutter i NRK og går til Universal. Foto: Leikny Havik Skjærseth / NRKVis mer

Marie Komissar slutter i NRK - headhuntet til platebransjen

Begynner i verdens største plateselskap, Universal.

(Dagbladet): NRK P3 og MP3-profilen Marie Komissar (32) slutter etter seks å som programleder og produsent i NRK.

- Jeg har hatt seks fantastiske år i NRK, sier hun til Dagbladet.

Artistutvikling Marie Komissar har satt sitt preg på radiokanalene P3 og MP3 i den perioden hun har vært i NRK. Hun har både jobbet i Trondheim og i Oslo. Men det blir ikke mindre musikk i hennes nye jobb.

- Jeg begynner i august i Universal, som A&R, sier Marie Komissar.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på den nye jobben. Har fullt opp med prosjekter i NRK fram til jeg slutter i juli. Men i Universal skal jeg jobbe med å finne og utvikle artister, sier hun.

Satt sitt preg Trofaste NRK P3 og MP3-lyttere har ikke unngått å få et forhold til Marie Komissar, som er blant kanalens mest profilerte stemmer og aktører - både som musikkprodusent og programleder hver torsdag i programmet «Marie Komissar».

- Jeg har hatt veldig fine år i NRK, sier hun og legger til:

- Den har vært fantastisk, gøy, spennende, lærerik og ikke minst utfordrende. Jeg har fått lov til å sette mitt preg på P3 og MP3, og kanalen har også satt sitt preg på meg. Og jeg har fått jobbe med flotte mennesker.

Ble headhuntet Hun forteller at hun i løpet av de seks åra i NRK har gjort alt man stort sett kan gjøre i en ungdommelig radiokanal. Marie Komissar har også vært musikksjef i fire måneder, da hennes sjef, Mats Borch Bugge var i pappaperm.

- Søkte du på jobben?

- Nei, jeg har ikke søkt.

- Betyr det at du ble headhuntet?

- Ja, det er vel det det heter. Jeg gleder meg og ser veldig fram til å jobbe med musikk og artister i Universal. Det blir nye utfordringer, men jeg kommer til å savne NRK, sier Marie Komissar.

- Lykke til Musikksjef Mats Borch Bugge mister en av sine nærmeste og viktigste medarbeidere. Han har bare godord å si om Marie Komissar, som han har jobbet tett med i seks år:

- Marie Komissar har vært en flink, viktig og bra medarbeider for P3 og MP3.

- Hun har bygget opp MP3 og gjort den til rekordstor. Som musikkprodusent har hun vært viktig, og har vært med å prege P3, sier Mats Borch Bugge.

SLUTTER: Marie Komissar, til venstre, slutter i NRK og går til Universal. Her er hun i MGP-juryen 2014, sammen med fv: Gisle G. Stokland, Tarjei Strøm, Kathrine Synnes Finnskog og Vivi Stenberg. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SLUTTER: Marie Komissar, til venstre, slutter i NRK og går til Universal. Her er hun i MGP-juryen 2014, sammen med fv: Gisle G. Stokland, Tarjei Strøm, Kathrine Synnes Finnskog og Vivi Stenberg. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer