FORLATER NRK-SKUTA: Marie Komissar slutter i NRK og går til Universal. Foto: Leikny Havik Skjærseth / NRK
FORLATER NRK-SKUTA: Marie Komissar slutter i NRK og går til Universal. Foto: Leikny Havik Skjærseth / NRKVis mer

Marie Komissar slutter i NRK - headhuntet til platebransjen

Begynner i verdens største plateselskap, Universal.

(Dagbladet): NRK P3 og MP3-profilen Marie Komissar (32) slutter etter seks å som programleder og produsent i NRK.

- Jeg har hatt seks fantastiske år i NRK, sier hun til Dagbladet.

Artistutvikling Marie Komissar har satt sitt preg på radiokanalene P3 og MP3 i den perioden hun har vært i NRK. Hun har både jobbet i Trondheim og i Oslo. Men det blir ikke mindre musikk i hennes nye jobb.

- Jeg begynner i august i Universal, som A&R, sier Marie Komissar.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på den nye jobben. Har fullt opp med prosjekter i NRK fram til jeg slutter i juli. Men i Universal skal jeg jobbe med å finne og utvikle artister, sier hun.

Satt sitt preg Trofaste NRK P3 og MP3-lyttere har ikke unngått å få et forhold til Marie Komissar, som er blant kanalens mest profilerte stemmer og aktører - både som musikkprodusent og programleder hver torsdag i programmet «Marie Komissar».

- Jeg har hatt veldig fine år i NRK, sier hun og legger til:

- Den har vært fantastisk, gøy, spennende, lærerik og ikke minst utfordrende. Jeg har fått lov til å sette mitt preg på P3 og MP3, og kanalen har også satt sitt preg på meg. Og jeg har fått jobbe med flotte mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble headhuntet Hun forteller at hun i løpet av de seks åra i NRK har gjort alt man stort sett kan gjøre i en ungdommelig radiokanal. Marie Komissar har også vært musikksjef i fire måneder, da hennes sjef, Mats Borch Bugge var i pappaperm.

- Søkte du på jobben?

- Nei, jeg har ikke søkt.

- Betyr det at du ble headhuntet?

- Ja, det er vel det det heter. Jeg gleder meg og ser veldig fram til å jobbe med musikk og artister i Universal. Det blir nye utfordringer, men jeg kommer til å savne NRK, sier Marie Komissar.

- Lykke til Musikksjef Mats Borch Bugge mister en av sine nærmeste og viktigste medarbeidere. Han har bare godord å si om Marie Komissar, som han har jobbet tett med i seks år:

- Marie Komissar har vært en flink, viktig og bra medarbeider for P3 og MP3.

- Hun har bygget opp MP3 og gjort den til rekordstor. Som musikkprodusent har hun vært viktig, og har vært med å prege P3, sier Mats Borch Bugge.

SLUTTER: Marie Komissar, til venstre, slutter i NRK og går til Universal. Her er hun i MGP-juryen 2014, sammen med fv: Gisle G. Stokland, Tarjei Strøm, Kathrine Synnes Finnskog og Vivi Stenberg. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SLUTTER: Marie Komissar, til venstre, slutter i NRK og går til Universal. Her er hun i MGP-juryen 2014, sammen med fv: Gisle G. Stokland, Tarjei Strøm, Kathrine Synnes Finnskog og Vivi Stenberg. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer