DEBATT

Grensekontroll

Marie Simonsen er morsom, men ikke etterrettelig

Vi må ha kontroll på grensene våre, skriver justisminister Anders Anundsen.

FÅR KRITIKK: Marie Simonsen blir kritisert av justisminister Anders Anundsen.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Marie Simonsen blir kritisert av justisminister Anders Anundsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet-kommentator Marie Simonsen sammenligner i Dagbladet grensegjerdet som bygges på Storskog med Donald Trumps løfte om å bygge mur mot Mexico. Det er en merkelig sammenligning som sikkert motiveres mer av ønsket om å spre humor fremfor å være etterrettelig og opplysende.

Jeg er også litt usikker på om Simonsen faktisk mener at tiltaket er inngripende, eller om det ikke har noen betydning. Hun skriver nemlig begge deler i sin kommentar.

La meg kort forklare hovedgrunnene til at et grensegjerde bygges på Storskog. Norge er et Schengen-land og er forpliktet til å ha god kontroll på våre yttergrenser.

Det er litt ironisk at store deler av vår yttergrense er beskyttet av elv og reingjerder. Selv helt opp til grensepasseringsområdet har den vært dårlig sikret. Det arbeides nå med ulike alternativer for fremtidig opprusting av grensestasjonen på Storskog. Det er ikke unaturlig at det starter med et mer robust grensegjerde på deler av grensen.

Simonsen var, så vidt jeg husker, en av kritikerne da det kom svært mange asylsøkere over grensestasjonen på Storskog høsten 2015. Nå oppruster vi noe, slik at vi får bedre mulighet til oversikt og kontroll på Storskog. Gjerdet og porten vil gi økt sikkerhet ved grensepasseringer i en tid da det er viktig å vite hvem som tar seg inn i riket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer