«Siste med Marie Simonsen»

Marie Simonsen kaster seg ut på revyscenen

Får med seg Harald Eia, Sigrid Bonde Tusvik og Marta Breen til Chat Noir med podkast-show.

PÅ SCENEN: Marie Simonsen inviterer til podcastshow med gjester på Chat Noir mandag 29. april. Foto: Frank Karlsen
PÅ SCENEN: Marie Simonsen inviterer til podcastshow med gjester på Chat Noir mandag 29. april. Foto: Frank KarlsenVis mer

Dagbladets podkast «Siste med Marie Simonsen» gir lytterne en ukentlig oppdatering på de politiske debattene, og synspunkter på de mange politiske skandalene som har preget norsk offentlighet det siste halvåret.

Nå tar Marie Simonsen med seg podkasten til scenen. Mandag 29. april blir det liveshow på Chat Noir, med Harald Eia, Sigrid Bonde Tusvik og Marta Breen som gjester.

- Livepodder har blitt utrolig populært og trekker mye publikum. Vi er en ganske fersk podkast, men kaster oss uti det på legendariske Chat Noir, sier Marie Simonsen.

Innafor og utafor

Temaet for liveshowet er hvor grensa går for hva som er innafor og utafor i den offentlige debatten. Er det ulike regler for kvinner og menn? Har norsk offentlighet blitt for hårsår, når vi ser på for eksempel bråket rundt Steve Bannons kommende besøk til Norge, og komikeren Louis CKs opptreden i Bergen i påsken?

Dette skal Simonsen diskutere med kveldens gjester, som er Sigrid Bonde Tusvik, Harald Eia og Marta Breen.

Sigrid Bonde Tusvik har lagt bak seg en beinhard vinter i rampelyset etter at hun demonstrerte mot regjeringens endringer i abortloven i Handmaids Tales-kostyme, la seg ut med Sylvi Listhaug, kritiserte humorprisen for å være en gutteklubb og ble beskyldt for å drive personhets i Norges mest populære podkast, Tusvik og Tønne. På Chat Noir skal hun snakke ut om å være hatobjekt på Facebook.

Harald Eia har som komiker testet grenser i flere tiår, men det var først da han ikke forsøkte å være morsom at han virkelig satte sinnene i kok. Da Eia innrømmet at han heller ville ha anerkjennelse av mannlige enn kvinnelige kolleger, fikk han grov kjeft, bokstavelig talt. Nå er Eia tilbake i NRK, må han moderere seg igjen for ikke å bli innklaget til Kringkastingsrådet?

Skal ikke synge

Marta Breen er en av Norges mest solgte forfattere internasjonalt. I sin siste kritikerroste bok «Om muser og menn» skriver hun om kvinners ytringsrom opp gjennom historien og i dag.

Selv om Simonsen har sendt live-pod før, under Dagbladets 150-årsjubileum, er det podkast-sendinger i et lite og lukket rom i Dagbladets lokaler på Hasle som vanligvis er der hun utfolder seg. Likevel kunne hun ikke la være å gripe sjansen da hun fikk mulighet til å sende direkte fra den legendariske revyscenen Chat Noir.

- Jeg lover at jeg verken skal steppe eller synge, men nøye meg med å dirigere, sier hun.