Marilyn Manson avlyser Quart og Roskilde

Kristenfolket på Sørlandet er bønnhørt: Djevel-rockeren Marilyn Manson kommer ikke til Bibelbeltet og Quart-festivalen 2. juli. Etter at Manson har fått alvorlige lungeproblemer er han nødt til å avlyse hele Europa-turneen.

- Jeg er kjempeglad for at Manson holder seg vekk fra Sørlandet - og Norge for øvrig. Vi trenger ikke Marilyn Manson her til lands. Som kristen nordmann er jeg sjokkert over hans lefling med pedofili, satanisme og hans gudsbespottelse. Jeg mener han går langt utover norsk lov med sine tekster, og jeg må innrømme at jeg hadde sett fram til at politiet hadde hørt hans tekster, sier Fremskrittspartiets Olaf Messel i Kristiansand.

Åndelig krig

Han er bare en av de mange i Bibelbeltet som har rast mot Sørlandets egen stor-festival etter at de valgte å sette hans navn på plakaten.

Flere anklaget Quart for å bli Djevelens arena siden Manson får lov til å opptre under festivalen. Filadelfia-menighetens ungdommer var forberedt på åndelig krigføring, og hadde planlagt en egen aksjon mot djeveldyrkeren.

- Jeg er heller ikke særlig skuffet over at Manson holder seg borte fra Kristiansand, meddeler KrFs varaordfører, Harald Sødahl, overfor Dagbladet.

I hui og hast ble den kontroversielle amerikanske artisten kjørt til sykehus, der han nå blir behandlet for lungeemfysem. Sykdommen blir sett på som alvorlig, siden den kan føre til åndenød.

Lei seg

Det er ikke bare Quart-festivalen som med dette mister en av sine toppnavn. Også Roskilde mister et av sine aller feiteste navn.

- Marilyn Manson er svært lei seg for at han er nødt til avlyse sin Europa-turné. Ifølge agentbyrået hans hadde han sett svært fram til å komme hit til Sørlandet, ikke minst etter alt ståket som hans navn på festivalplakaten forårsaket her nede, sier Quart-festivalens pressesjef, Pål Hetland, til Dagbladet. Han forsikrer at Quart-staben jobber nå på spreng for å skaffe en erstatter for Manson, selv om det ikke er enkelt å skaffe et navn av et slikt format på knappe 14 dager.

- Uansett vil vi satse på å få Manson hit et annet år.

<B>SKUFFER FANSEN:</B> Det avr nylig under øving med sitt band i Los Angeles at Manson fikk alvorlige problemer med lungene.