Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marilyn Mazur er årets «artist in residence»

I 1985 ble hun invitert opp på scenen av Miles Davis i Molde. I år skal hun spille minst fire konserter ved festivalen.

(Dagbladet.no): Marilyn Mazur er valgt til årets «artist in residence» ved Molde Jazzfestival. Det bekrefter festivalen overfor Dagbladet.no.


Perkusjonisten er kjent for å ha jobbet med en rekke storheter - blant dem Wayne Shorter, Gil Evans, Jan Garbarek og Palle Mikkelborg.

I 1985 satt hun blant publikum på Miles Davis\' konsert på Idrettens hus i Molde. Miles kjente henne igjen, siden de begge hadde spilt på Palle Mikkelborgs «Aura», og inviterte henne opp på scenen.

- Det var 1800 publikummere som ikke ante hvem Marilyn var. Miles pekte mot perkusjonen, og hun gikk og satte seg. Derfra og ut var konserten helt strålende. Det var vel hennes første møte med et stort norsk publikum, sier Jan Ole Otnæs, festivalsjef ved Moldejazz, til Dagbladet.no.

Senere ble Mazur en fast del av Miles\' band fram til 1989.

- Vi har til nå hatt «artists in residence» som har vært amerikanske eller norske. Denne gangen hadde vi lyst på en europeer som ikke er norsk. Vi synes Marilyn er en fantastisk musiker, som er allsidig og lett å jobbe med på nye prosjekter.


- Dessuten er hun tidenes første kvinnelige «artist in residence». Det var ikke grunnen til at vi valgte henne, men det er jo et lite poeng, sier Otnæs.

Ved å bli «artist in residence» har Mazur gått med på å spille fire eller fem konserter ved festivalen - deriblant åpningskonserten i Bjørnsonhuset 14. juli. Hvem hun skal samarbeide med og hva konseptene blir er festivalen i dialog med Mazur om.

GLAD I NORGE: Her er Marilyn Mazur på scenen under jazzfestivalen i Kongsberg i 1992. Foto: SCANPIX
GLAD I NORGE: Her er Marilyn Mazur på scenen under jazzfestivalen i Kongsberg i 1992. Foto: SCANPIX Vis mer

Perkusjonisten ble født i New York, men har bodd i Danmark siden hun var seks år. Hun har gjennom årene jobbet med mange norske artister, og i fjor fikk hun Telenors internasjonale kulturpris på 250 000 kroner.


4. februar slipper hun albumet «Elexir» på plateselskapet ECM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media