Marilyns sexliv på nettet

Nå kan du lese om Marilyn Monroes forhold til menn, og en mengde andre FBI-dokumenter om kjendiser.

FBI har lagt ut deler av arkivet sitt på nettet. FBI-filene til Marilyn Monroe, John Wayne, Albert Einstein, John Lennon, Elvis Presley, Lucille Ball, Henry Ford, Frank Sinatra og 46 andre kjendiser, ligger ute på FBIs offisielle hjemmeside på Internett, i kategorien «kjendiser». I tillegg kan du lese filer i kategoriene spionasje, gangstertida, historisk interesse, uvanlige fenomener og voldelig kriminalitet.

Kommunister og antikommunister

John Lennon ble etterforsket for å ha donert 75 000 dollar til en opprørsgruppe i 1972, Albert Einstein ble etterforsket på grunn av sin kontakt med kommunister i perioden fra 1937 til 1954. John Waynes korrespondanse med FBI-sjef J. Edgar Hoover om Waynes anti-kommunistiske kamp, ligger ute på nettet. Marilyn Monroes FBI-filer inneholder informasjon om hennes forhold til menn, og spekulasjoner rundt hennes myteomspunnende død.

Dokumentene som er lagt ut, er rett og slett tatt ned fra hyllene i FBIs hovedkvarter i Washington, kopiert og lagt på en scanner. Kvaliteten varierer, men er i hovedsak helt grei. Dokumentene er lagret i PDF-format. Du trenger gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader for å lese dem.

Her finner du FBI-filene

Her finner du Adobe Acrobat Reader