Marion Ravn ferdig i USA

Marion Ravn (21) har brutt samarbeidet med Atlantic Records etter at storselskapet aldri ga ut «Here I Am» i Nord-Amerika. Nå kan USA-drømmen ryke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

10th Street Management, som også representerer Mötley Crue, Meat Loaf og Blondie, har sett seg lei på at Atlantic Records ikke har løftet en finger for albumet «Here I Am» i USA. Nylig brøt de kontrakten med Atlantic og jobber nå mot å selge Marion til andre selskaper.

Fikk sparken

-  Den personen som hadde størst tro på Marion i Atlantic Records fikk sparken før jul. Etter det satte managementet en del krav som ikke ble innfridd, sier Guttorm Raa, representant for Marions norske selskap, Warner Music.

Det har vært spekulert i at Idol-vinner Kelly Clarksons beslektede «punka popmusikk» har vært noe av grunnen til at selskapet ikke turte å satse på Marion i et allerede overfylt marked.

Warner skal fortsette å utgi Marions musikk i Skandinavia, men vil ikke røpe hva slags kontrakt de har skrevet med 21-åringen.

I resten av verden er 10th Street Entertainment godt i gang med å finne nye kontrakter for Marion Raven, som hun kaller seg internasjonalt. Hun har allerede signert med storselskapet Universal i Australia, Canada og Japan. I USA er det snakk om å utgi «Here I Am» på et annet underselskap av Warner, med planlagt release til sommeren, ifølge Raa.

Glad Marion

Marion forteller at hun er lettet for at alt rotet er over:

BRØT KONTRAKTEN: Ingen vil eller kan si hvor mange millioner som er satset på Marion Ravn, men lite har skjedd utenfor Norge og Japan. Nå har hun brutt kontrakten med gigant-selskapet Atlantic Records, som har artister som Kid Rock, Metallica, Missy Elliott, James Blunt og The Darkness i stallen. Foto: Lars Myhren Holand
BRØT KONTRAKTEN: Ingen vil eller kan si hvor mange millioner som er satset på Marion Ravn, men lite har skjedd utenfor Norge og Japan. Nå har hun brutt kontrakten med gigant-selskapet Atlantic Records, som har artister som Kid Rock, Metallica, Missy Elliott, James Blunt og The Darkness i stallen. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

-  Jeg er veldig glad nå. Jeg er glad for at jeg endelig kan slutte å vente, og kan se framover, sier artisten til Dagbladet gjennom sitt norske plateselskap Warner Music.

Det har vært en lang og trøblete reise med Atlantic.

Helt tilbake i januar 2003 dro lørenskogjenta til USA for å skrive millionkontrakt med gigantselskapet. Et halvt år tidligere hadde Atlantic sagt opp kontrakten med duoen M2M, men de ville ha med Marion videre på laget. Makker Marit Larsen, som gir ut sin solodebut mandag, ble droppet.

-  Marion Ravn er født til å være artist. Alle på Atlantic har urokkelig tro på henne. Marion kommer til å bli en global superstjerne. Det skal vi sørge for, sa Atlantic-president Craig Kallman til VG.

Skuffende salg

Den svenske stjerneprodusenten Max Martin, som sto bak Britney Spears gjennombruddshits, ble hyret inn til å skrive låter. Han produserte til slutt seks av sporene på «Here I Am», Mötley Crues Nikki Sixx gjorde ett.

Det var snakk om en kontrakt i 20-millionersklassen, men Marion så ifølge seg selv aldri en rød øre. Hun fløy derimot mye mellom Stockholm og Los Angeles, der albumet ble spilt inn. Da «Here I Am» først skulle slippes i USA høsten 2004, skjedde ingenting. I august i fjor fikk endelig Warner Music Skandinavia lov til å gi ut albumet. Til tross for gode kritikker, har det hittil solgt småskuffende 18 000 eksemplarer. I Japan derimot, har «Here I Am» gjort det bra og solgt rundt 100 000. Guttorm Raa tør ikke å anslå hvor mye penger Atlantic har blåst på Marion:

-  Det er det ingen som vet, tror jeg, sier han.

Babel Fish

Norske Babel Fish er et annet eksempel på at kontrakt med et amerikansk storselskap og lovnader om stjernestatus ikke alltid går etter planen. 20. november 1997 fikk bandet kontrakt med Atlantic og skulle storlanseres i USA. Som med Marion ble plata spilt inn, men aldri gitt ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer