HELGEKOMMENTAREN KREVER AT UNGENE STÅR OPP TIDLIG SØNDAG:

Marit Bjørgen er rett og slett et nasjonalt anliggende

Ingen unnskyldninger vil bli godtatt for å skofte 3-mila.

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hei unger!

Siden dere har blitt så store at dere kommer hjem etter at jeg har lagt meg, legger jeg denne lappen til dere på spisebordet. Regner med at dere finner den der, siden jeg har vært så lur å sette fram en bolle med potetgull som dere garantert kommer til å oppdage.

I morgen vekker jeg dere 06.30. Da rekker dere å kle dere standsmessig, tegne flagg på begge kinnene og sette dere godt til rette i sofaen – i god tid før starten går. Såpass må det være når Marit Bjørgen skal gå sitt aller siste olympiske løp. Det er en lang rekke unnskyldninger for manglende oppmøte som ikke kommer til å bli akseptert. All sykdom som ikke dokumenteres med akutt innleggelse er avvist som gyldig forfall. Det er irrelevant at det er fridag, vinterferie og oppmøte tidligere enn en vanlig hverdag.

Noen ganger rår man ikke over sitt eget tidsskjema. Det kan dere med fordel venne dere til, først som sist. Uansett er det en slabbedaskete innstilling til livet, denne forestillingen om at fritid skal brukes til å maksimalisere ineffektivitet, i stedet for å gjøre en innsats på områder man ellers ikke rekker over. Det er heller ingen unnskyldning at dere er trøtte. De fleste voksne, i hvert fall de som har barn, er trøtte hver dag. De første årene er vi trøtte fordi dere ikke sover om natten. Senere er vi trøtte fordi vi ikke får sove før dere er kommet hjem om kvelden. Når jeg tenker meg om, tror jeg definisjonen på «ungdom» er at man har så mye fritid at man kan sløse det bort med å sove til langt på dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer