Marit får Hollywoodrolle

22 år gamle Marit Velle Kile går til filmen. Og debuten er mot selveste Wesley Snipes i filmen Blade 2.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier ørstingen til Dagbladet.no.

Hun fikk tips om rollen av agenten sin for tre uker siden, og en uke senere var den hennes etter at hun hadde danket ut seks andre jenter i en audition. Marit er utdannet danser fra London Studio Centre. Hun har også tatt timer innenfor drama og dans, og har lenge vurdert om hun skal søke opptak ved teaterhøgskolen i Oslo. Hun har litt filmerfaring fra tidligere, blant annet en hovedrolle i kortfilmen Beatpoetene. Det var da hun var 13 år gammel.

Fra morgen til kveld

Filminnspillingen av Blade 2: Bloodlust finner sted i New York, Toronto i Canada og Praha i Tsjekkia. Innspillingen starter i slutten av mars, og da må Marit Velle Kile oppholde seg i Praha i to måneder.

- Jeg vet foreløpig at jeg skal ha en replikk, men det kan hende jeg får flere, sier Marit.

Hun skal spille en kvinnelig vampyr som er med i en gjeng som forsøker å få kontroll over kloden. Det er her Wesley Snipes kommer inn i bildet. Han skal forsøke å reversere utviklingen, og la menneskene igjen bli i flertall blant jordens skapninger. Det er ventet at filmen kommer på kino i USA i slutten av året, eller begynnelsen av neste år. Om den kommer på kino i Norge er usikkert, men på video vil den bli distribuert.

Hjelper på studielånet

Det er Wesley Snipes eget New York-baserte produksjonselskap Amen Ra Films som står bak filmen. De samarbeider med New Line Cinema, en stor aktør i amerikansk filmproduksjon.

Marits danseerfaring kommer godt med fordi det blir mye slåssing i filmen.

- Det skal nok gå bra. Det er flinke koreografer på filmsettet, og jeg er vant til å slåss med både faren og storesøsteren min, sier Norges nye tilskudd på den internasjonale filmarenaen.

Hun har fått beskjed om at hun må farge håret rødt eller blått, og hun må sminkes kraftig for å ligne en vampyr. I dag er håret hennes kort og svart. Marit sier hun fikk rollen fordi hun har et androgynt utseende, noe hun egentlig er litt enig i.

Rollefiguren hennes heter Verlaine. Det er ingen stor rolle, mer en mellomting mellom en birolle og statist. Selv om rollen ikke er den største er skuespillerjobben godt betalt for en med mye studielån å nedbetale. Marit vil selv ikke ut med den eksakte summen, men Dagbladet.no kjenner til at hun vil få flere hundre tusen kroner for bare to måneders intens jobbing. I tillegg er reise, opphold og kost dekket av filmselskapet. Ikke verst med tanke på at hun har livnært seg som servitør og telefonselger i London en stund.

- Også blir jeg invitert til premieren både London og USA, sier Marit.

Vil ha nye roller

Hun håper rollen hun har fått kan være et springbrett til noe mer innenfor film senere.

- Jeg har alltid hatt lyst til å drive med skuespill, enten på teater eller i film. Jeg kommer nok til å møte noen viktige personer i løpet av filminnspillingen, og jeg håper selvfølglig at de kontaktene jeg knytter kan bli verdifulle i framtiden, sier Marit Velle Kile til Dagbladet.no på telefon fra London.

I tillegg til Wesley Snipes har skuespilleren Kris Kristoffersen en sentral rolle i filmen. Det er ventet at skuespillerlista vil bli bli supplert med flere kjente rollenavn utover våren.

TØFFING: Wesley Snipes spiller hovedrollen i Blades 2 - mot blant andre norske Marit Velle Kile.Foto : NEWLINE CINEMA PRODUCTIONS