GOD UTTELLING: Samme dag som hun er med på å offentliggjøre hvem som skal være med i Rockheim Hall of Fame, blir hun tildelt Music Export Norways verdifulle eksportprogram. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
GOD UTTELLING: Samme dag som hun er med på å offentliggjøre hvem som skal være med i Rockheim Hall of Fame, blir hun tildelt Music Export Norways verdifulle eksportprogram. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

Marit Larsen får millionsjanse

Håver inn penger til utenlandssatsing.

Marit Larsen ble i dag tildelt Music Export Norways eksportprogram.

Det innebærer at hun kan få 300 000 over tre år fra programmet, forutsatt at hun matcher investeringen selv underveis.

Pengene skal brukes til lansering av Larsens nye plate, som kommer i høst.

Music Export Norway skriver i pressemeldingen:

«Marit Larsen har, til tross for sin unge alder, en lang internasjonal karriere bak seg. Hun har de siste årene gjort seg sterkt bemerket internasjonalt som soloartist, blant annet ved å toppe hitlistene i Tyskland, hvor hun har solgt 300 000 singler. Marit Larsen har også vunnet to Spellemannpriser.»

- Dyktighet og ambisjon
Artisten er plukket ut av en jury bestående av den profilerte svenske musikkjournalisten Per Sinding-Larsen (formann), festspilldirektør Per Boye Hansen, låtskriver Mads Hauge og Inger Dirdal som er leder for Music Export Norway.

I juryens begrunnelse heter det:

«Marit fortjener oppmerksomhet for sin dyktighet og ambisjon. I en popmusikkverden hvor det først og fremst er debutantene som dyrkes, sikter hun seg som en rutinert artist videre opp og frem med et tydelig mål om å nå det store publikum. Like fullt i Berlin og Beijing som i Berlevåg.»
Fikk nei fra Kulturrådet
Det er ikke første gang Marit Larsen søker om støtte til en større utenlandssatsing. I fjor fikk hun nei fra Norsk kulturråd på en søknad om 900 000 kroner i stipend over tre år - som skulle innebære satsning i USA, Europa og Asia.

Eksportprogrammet er imidlertid ikke et stipend. Pengene går ikke direkte til Marit Larsen og managementet, men til involverte tredjeparter.

- Dette var en hyggelig overraskelse! Tidspunktet er også veldig bra, ettersom ny plateutgivelse og påfølgende turnévirksomhet er rett rundt hjørnet. Jeg er veldig glad for at juryen har tillit til meg og tro på musikken min, kommenterer Marit Larsen i pressemeldingen.
 
Larsens manager Morten Andreassen følger opp:
 
- Dette er en viktig anerkjennelse av Marits musikk, og det vil forhåpentligvis gi musikken muligheten til å kunne reise enda lengre.