Marit Larsen fikk første Spellemann

«Don\'t save me» er årets beste video. Se videoen her!

(Dagbladet.no): Marit Larsen (22) fikk i dag Spellemannsprisen for årets beste video. Hun fikk prisen for videoen til hitlåta «Don\'t save me».

- Dette er Andreas Rønning sin video, det var han som hadde ideen, sa Marit Larsen beskjedent og overlot æren til produsenten sin, da hun mottok prisen på TV 2s aktualitetsmagasin «Fredag» i kveld.

I tillegg til Larsen, var også Bjørn Eidsvåg og Elvira Nikolaisen (Floden), Christel Alsos (Come on), Grand Island (Us annexed) og The White Birch (Seer believer) nominerte, og det var publikum selv som stemte fram vinneren.

- Det er en veldig uformell og fargerik video. Malingen i videoen var våt, for vi malte dagen før innspillingen, fortalte hun i takketalen sin.

Se videoen i RealMedia-format.
Se videoen i Windows Media-format
.

Prisutdeler var musikkvideoregissør Reinert K. Olsen, som deltok på link fra Los Angeles.

- Jeg skulle gjerne vært der, men jeg fikk en telefon fra Beyoncé for et par dager siden, og skal kanskje lage en musikkvideo for henne. Derfor bør jeg bli her, sa han, men benyttet samtidig anledningen til å skryte av nivået på de norske videoene.

Marit Larsen er også nominert i klassen for årets beste kvinnelige artist. Men hun må vente til i morgen med å få vite om hun får enda pris. Da deles resten av Spellemannsprisene ut på Chateu Neuf.

SPELLEMANN: Marit Larsen fikk årets første Spellemannspris i kveld. Foto: Thorbjørn Grønning
SPELLEMANN: Marit Larsen fikk årets første Spellemannspris i kveld. Foto: Thorbjørn Grønning Vis mer

Hun er nominert for plata «Under the Surface», som Dagbladets musikkanmeldere kåret til årets nest beste plate i fjor.