Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Marit og Marion signerer million-kontrakt

LØRENSKOG (Dagbladet): Det legendariske amerikanske plateselskapet Atlantic gir Lørenskog-jentene Marit Larsen (15) og Marion Ravn (14) tidenes popsjanse. Jentene har fått et forskudd i millionklassen.

Nærmest helt fra det ukjente er ungdomsskoleelevene plukket opp for å storlanseres i USA.

- Dette er som en drøm. Helt fantastisk, sier jentene som de siste årene har opptrådt som duoen Marit og Marion .

I februar skal de to USA-utgis som popduoen M & M med Atlantics mektige eiere, Warner Bros.-konsernet, i ryggen.

Allerede i september starter innspillingen. Samtidig slutter jentene på skolen for å ofre seg for popsatsingen.

Marions far, Hallgeir Ravn, blir fra da av jentenes privatlærer.

Fjortisdrøm

Aldri har to norske fjortiser fått en slik unik mulighet i den amerikanske musikkbransjen.

Dagbladet skrev om Marit og Marion stjernedrøm allerede i mars i år. Da hadde de en plate med barnesanger på samvittigheten, samtidig som de var godt i gang med sitt nye popsound.

Både da og nå er de tilknyttet produksjonsselskapet Waterfall Productions på Grünerløkka i Oslo. Siden den gang har store ting skjedd. En rekke selskaper både i Norge og USA har vist interesse for den unge popduoen.

Og da jentene og produsent Kenneth Lewis ble invitert over til Atlantics i New York i juni, hadde de gode kort på hånden i form av tilbud fra flere andre amerikanske selskaper.

- Men Atlantic falt fullstendig for jentene, vi følte oss veldig godt tatt imot og de leverte et særdeles godt kontraktsforslag. Siden har det i grunnen bare vært formaliteter som har gjenstått, forteller Lewis.

Nå er imidlertid alt i boks og M & M kan slippe jubelen løs.

Million-beløp

Lewis legger ikke skjul på at Atlantic-kontrakten er av meget lukurativ art.

I platebransjen i Oslo svirrer allerede ryktene om at Marit og Marion har mottatt et forskudd på halvannen million dollar, det vil si rundt 11,4 millioner norske kroner.

Lewis avkrefter påstandene.

- Det dreier seg ikke om så store beløp. Men vi har fått en veldig god avtale med Atlantic, også på det økonomiske plan. Ikke minst er vi fornøyd med royalty-satsene, det vil si antall kroner vi får per solgte plate.

Marit Elisabeth Larsen og Marion Elise Ravn har vært bestevenninner siden seks-sjuårsalderen. De har gått på ballett sammen, spilt i diverse musikaler og ledet bandet Hubba Bubba. Nå går de en ny og utrolig spennende hverdag i møte.

- Det blir rart å ikke gå på skolen når vi står opp om morgenen. Og det meste rundt oss vil nok forandre seg. Uansett hvordan dette går, vil folk se på oss på en annen måte, konkluderer Marit.

Er seg sjøl

På tross av sin unge alder, synes ikke Marit og Marion at veien til den amerikanske platebransjes skyskrapere har gått for fort.

- Det har ikke gått kjappere enn at vi hele tida har kunnet følge med på hva som har skjedd. Vi har ikke hatt følelsen av at ting er blitt bestemt over hodene på oss, sier de.

- Hva er årsaken til at Atlantic ville ha akkurat dere?

- De liker hvordan vi synger og de liker at vi er naturlige. Vi er to jenter på 14 og 15 år, og later ikke som vi er noe annet, svarer Marit og Marion.

Både jentene og produsent Lewis er på det rene med at en storkontrakt ikke er synonymt med suksess.

- Det er slett ikke sikkert at vi lykkes, og det er jo egentlig noe av det som gjør det morsomt å være i popbransjen. Men vi vet at vi er på et stort selskap, vi vet at vi er en stor prioritet hos Atlantic og vi vet at vi gis ut over hele verden. Dette er svært, understreker Lewis.

M & M skal gi ut en singel i januar, mens albumet planlegges utgitt i februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling